Video : Tipsbladet
Superliga

Emiliano Marcondes drømmer om dansk mesterskab og PL-oprykning

Emiliano Marcondes kan blive dansk mester og Premier League-oprykker i løbet af de kommende uger.

Sommeren 2020 kan blive én af de mere mindeværdige for 25-årige Emiliano Marcondes.

I efteråret var han udlejet fra Brentford FC til FC Midtjylland, og han var således med til at sikre ulvene en førsteplads i Superligaen ved vinterpausen. En førsteplads, holdet siden har forsvaret og udbygget.

Siden januar har han tørnet ud for Brentford FC, og her kæmper han sammen med holdkammeraterne for at sikre en plads i Premier League i den kommende sæson. I lørdags hjalp Marcondes sin arbejdsgiver på vej med et mål og et oplæg i 2-0-sejren over Fulham FC.

Midt i et tætpakket kampprogram i England har danskeren også tid til at kigge mod Herning og Ikast.

Læs også:Optakt: FC København - FC Midtjylland

- Jeg følger rigtig meget med, og jeg sad klistret til skærmen så sent som i søndags, da de mødte AGF. Det var et ærgerligt nederlag, men jeg er sikker på, de klarer den og vinder guld. FC Midtjylland er bedre end FC København, siger Emiliano Marcondes til tipsbladet.dk.

De to guldrivaler møder som bekendt hinanden på søndag, og her kan FC Midtjylland tage et kvantespring mod mesterskabet med en sejr. Tre point, og der vil formentlig være guldfest i Herning den 26. juli. Her håber Marcondes at stå på gæstelisten.

- Jeg håber, at jeg kan komme hjem og være med til at løfte trofæet. Jeg kan vinde et dansk mesterskab med FCM og rykke op i Premier League med Brentford i denne sæson, så det kan blive en ret fed sommer, og det krydser jeg selvfølgelig fingre for, siger han og fastslår, at et dansk mesterskab vil betyde meget:

- Jeg har vundet både sølv og bronze med FC Nordsjælland, så jeg mangler lige guldet. Det ville være fedt med en guldmedalje, men intet er sikkert. 

Læs også:Mål-Marcondes byggede formen op på Kløvermarken og i kolonihaven

Emiliano Marcondes spillede 12 Superliga-kampe for FC Midtjylland i efteråret, og mange troede, at han ville gøre sæsonen færdig i Superliga-klubben.

Det troede han også selv en overgang.

- I december troede jeg måske, at det ville ende med et halvt år mere i FC Midtjylland, men så kom jeg tilbage til Brentford og fik en rigtig god start, og Thomas (Frank, red.) tror meget på mig. Nu er jeg slet ikke i tvivl om, at det er her, jeg skal være, men det var en fin tid i FC Midtjylland, lyder det fra offensivspilleren.

Emiliano Marcondes og Brentford FC møder Championship-topholdet West Bromwich i aften klokken 20.45. 

Læs også:Frank lovpriser Marcondes: Et godt eksempel

Læs også:Formand bekræfter: Åbner sag mod FC Midtjylland om homofobi

Læs også:Troels Bech: Brøndby kommer til at vinde mesterskabet inden 2030