Liverpool er engelske mestre efter dramatisk topbrag på Stamford Bridge

Efter 30 års mesterskabstørke kan Liverpool kalde sig engelske mestre, da Chelsea løb med de tre point i topbraget mod Manchester City på Stamford Bridge.

Liverpool kan kalde sig engelske mestre, efter Chelsea besejrede Manchester City med 2-1 hjemme på Stamford Bridge torsdag aften.

Med 23 point ned til Manchester City på andenpladsen og syv spillerunder tilbage kan Jürgen Klopps tropper ikke længere indhentes i tabellen.

Dermed er det første gang i 30 år, at Liverpool vinder den bedste engelske fodboldrække.

I opgøret mellem Chelsea og Manchester City var det hjemmeholdet, som kom først på måltavlen. Christian Pulisic udnyttede en brøler i City-forsvaret og sendte The Blues foran 1-0.

I anden halvleg fik gæsterne fra Manchester udlignet. Kevin De Bruyne leverede en perle af et frisparksmål, som Kepa i Chelsea-målet ikke kunne gøre noget ved. Derfor stod der 1-1 med 35 minutter igen.

City-forsvaret skulle dog igen vise sig at dumme sig. Fernandinho bruger hånden til hjælp for at redde bolden på målstregen og dermed straffespark og rødt kort til brasilianeren.

Willian stod for eksekveringen af straffesparket og sendte læderet ind bag Ederson i City-målet til 2-1.

Hjemmeholdet fastholdt føringen til slutfløjtet på Stamford Bridge og ligger dermed yderligere afstand til Manchester United i kampen om den eftertragtede fjerdeplads, der giver en billet til Champions League.