Video : Tipsbladet
Skandinavien

Efter racistisk kommentar: Svensk dommer udelukkes for 2020

En svensk dommer skal ikke dømme kampe i Allsvenskan i 2020, efter at han kom med en stødende kommentar mod en målmand i en kamp i sidste sæson.

Martin Strömbergsson kommer ikke til at dømme i Sverige igen i år. Det har det svenske fodboldforbund besluttet, efter at det er kommet frem, at dommeren kom med en stødende kommentar mod Aly Keita, der er målmand for Östersunds FK.

Det meddeler forbundet på sin hjemmeside fredag eftermiddag.

Aly Keita forklarede for nylig til Östersunds FK’s hjemmeside, at Martin Strömbergsson rettede en racistisk kommentar mod keeperen, der er fra Guinea.

Læs også:Dommer sendte racistisk tilråb efter Allsvenskan-keeper

- I en Allsvenskan-kamp sidste år kom dommeren hen til mig og sagde noget i stil med, “gå tilbage i målet, så de kan kaste bananer efter dig,” sagde Aly Keita.

Martin Strömbergsson forklarede sin kommentar med, at det var en ”klassisk Gävleborgsfloskel”, som han ofte siger til keepere - uagtet hudfarve. Dog har kommentaren altså kastet en karantæne af sig.

- Martin Strömbergsson siger, at han ikke havde nogen racistiske intentioner med det, han har sagt. Vi har ingen grund til at tvivle på dette, men betragter det stadig som en meget upassende kommentar, og det må være indlysende, at den kan opfattes som stødende.

Læs også:Tidligere AGF-træner nægter at være racist efter fyring

- Baseret på det, der er sket, er det ikke passende for Martin Strömbergsson at dømme nogen kampe i Allsvenskan i resten af 2020, siger Peter Ekström, formand for det svenske fodboldforbunds dommerkomité, i ifølge forbundets hjemmeside.

Læs også:Tidligere AGF-træner fyret efter opslag på sociale medier