Video : Tipsbladet
Skandinavien

Svensk klub brød corona-regler - skjulte spilleres sygdom

Örebro SK holdt flere spilleres sygdom hemmelig og brød dermed retningslinjerne i svensk fodbold.

I Sverige er Allsvenskan i øjeblikket i gang, og her er der ligesom i Danmark strenge retningslinjer for de forskellige klubber. Men det er øjensynligt ikke alle, der overholder dem.

I weekendens runde skulle Örebro SK således på besøg hos Sirius, men før det opgør blev flere af Örebros spillere syge og kastede op. Sådan noget skal indberettes til hjemmeholdets – i dette tilfælde Sirius – læge, som så vil nægte de syge adgang til stadion. Men det gjorde Örebro ikke.

I stedet holdt de sygdommen hemmelig, skriver flere svenske medier – heriblandt Aftonbladet og SVT. Ifølge Aftonbladet var det mellem fire og seks spillere, der var syge. 

Det betyder nu, at Örebro bliver anmeldt til Disciplinærudvalget.

- Jeg tror ikke, at der er foretaget en anmeldelse endnu, før rapporten er udført, men der vil ske en anmeldelse på grund af manglende opfyldelse af retningslinjerne i forbindelse med en kamp, siger Robert Johansson fra Svensk Elitfotboll til SVT Sport og tilføjer:

Læs også:Konkurrent med hilsen til Örebro: Skovgaard er en lottokupon

- Det er vigtigt, at klubberne følger protokollerne på grund af risikoen for smitte. Vi har jo de protokoller, fordi de skal følges.

Robert Johansson tror dog, at der blot var tale om en enlig svale, og at der ikke er behov for at ændre i protokollerne.

Örebro SK endte med at tabe opgøret til Sirius 2-1. Danske Andreas Skovgaard spillede fuld tid for Örebro.