Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand frygter udbrændte spillere til EM: Kan godt være bekymret

Kasper Hjulmand er bange for, hvordan landsholdsspillerne står rent fysisk til næste sommers EM-slutrunde.

Det hårde og tætpakkede kampprogram i det meste af fodboldverden fortsætter i næste sæson, og landstræner Kasper Hjulmand er bange for, om spillerne møder udbrændte op til EM næste sommer. Det siger han til DR Sporten.

Coronavirussen har nemlig udskudt sæsonafslutningen i de fleste europæiske ligaer, hvorfor næste sæson også starter senere.

Læs også:Ludomaniforeninger langer ud efter DBU og Danske Spil

Det betyder, at spillerne udsættes for at skulle spillere flere kampe på kortere tid end vanligt, og det bekymrer altså landstræner Kasper Hjulmand. For EM spilles ikke senere på sommeren, end det plejer.

- Allerede til vores første samling i september vil det være meget forskelligt, hvilken kampform spillerne møder op i. Nogle få vil have kørt hele vejen igennem, hvis de har spillet Champions League eller Europa League i august, enkelte har måske spillet en enkelt kamp, og langt de fleste vil være i opstartsfasen.

Læs også:Ludomani har været et tema i FC Midtjylland

- Derefter venter ekstremt mange kampe på få måneder for både klub- og landshold. Det er et historisk hårdt program, som slutter med en slutrunde, hvor man godt kan være bekymret for, at enkelte spillere vil være udbrændte. Alt i alt står spillerne over for et år med ekstremt mange kampe, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

Danmark spiller første EM-kamp mod Finland den 12. juni.

Læs også:Ny landskamp på plads: Danmark møder lilleput i Herning

Læs også:Åge Hareide slår fast: Jeg er færdig med at være sur

Læs også:Ny landskamp på plads: Danmark møder Sverige i Brøndby