Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Cajuste førte an da FC Midtjylland sikrede sig DM-titlen

FC Midtjylland vandt torsdag aften med 3-1 over FC København, som sikrer dem mesterskabet for tredje gang i klubbens historie. Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret her.

FC Midtjylland - FC København 3-1 (0-1)
0-1 Mohammed Daramy (22.)
1-1 Sory Kaba (63.)
2-1 Anders Dreyer (79.)
3-1 Awer Mabil (81.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:
I FC Barcelona taler man om en Messi-dependencia, som handler om, at de ikke kan klare sig uden Messi. I FC Midtjylland kunne der godt være tale om en Onyeka-dependencia, men de har måske løsningen på vej, hvis han skulle forlade dem.

Læs også:LIVE: FC Midtjylland er danske mestre - sådan kom det i hus

Med Onyeka i karantæne var det nemlig Jens-Lys Cajuste, som tog taktstokken i hånden på midtbanen, og her blev det både til en række erobringer, sikre pasninger og driblinger i afgørende situationer af kampen. Desuden havde han også et skud, som var lige ved at gå i kassen i første halvleg, så det blev næsten til hele pakken fra den 20-årige svensker, som nu også kan kalde sig dansk mester.

FC København:
FC Midtjylland havde store vanskeligheder med at få skabt muligheder, og det var i høj grad Viktor Nelssons fortjeneste i FCK'ernes midterforsvar. Han havde mere eller mindre Sory Kaba i sin hule hånd Viktor Nelsson.

Det gjorde han blandt andet med sin enorme styrke i luftrummet, hvor Kaba oftest blev den lille til trods for sin klare fysiske tilstedeværelse. Han var desuden også et farligt våben for københavnerklubben på dødbolde, men han måtte sammen med de øvrige FCK'ere give fortabt, da midtjyderne skruede op for tempoet i kampens afslutning. 

Læs også:Superligaens anførere: FCM's bane er bedst - Farums værst

Kampens værste:
Carlos Zeca spillede sådan set en helt fin kamp, indtil han lavede straffespark efter en times tid. Det satte FC Midtjylland i gang efter en kamp, hvor de havde meget svært ved at få sat sig igennem. Men som et trylleslag gik det pludselig meget bedre efter straffesparket blev sat ind, og det må tilskrives Zecas straffespark. Han sluttede også kampen af med at sparke bolden direkte udover baglinjen uden spillere i nærheden.

Kampens detalje:
Anders Dreyers scoring til 2-1 var en lækkerbisken, og det flotte langskud har givetvis fået netmaskerne til at blafre lidt ekstra i det mål, som bolden blev drejet ind i. Fuldstændig klasse og en perfekt måde at skrive sig ind i historiebøgerne på for offensivspilleren, som kom til FCM i vinterpausen.

Læs også:Steinlein erkender: Inspireret af FC København

Læs også:Cajuste kender sine mangler: Skal stadig udvikle den fysiske del

Læs også:Fakta: FC Midtjylland har fået overtaget mod FCK