Video : Tipsbladet
Premier League

Harry Kane kan skrive historie i North London derby

Få her optakts-punkter til søndagens brag mellem Tottenham og Arsenal.

Hverken Tottenham eller Arsenal har haft sæsoner, de vil huske positivt. De to mandskaber har i mange år været fast inventar i top seks, men i denne sæson roder begge hold længere ned i tabellen.

Søndag mødes de to mandskaber på Tottenhams stadion, og her er der en hel del på spil. Med en sejr kan Tottenham således overhale Arsenal i tabellen og kravle hele vejen op på en syvendeplads, mens Arsenal skal forsøge at holde rivalerne bag sig. Det er også en kamp, hvor målfarlige Harry Kane kan skrive historie i de såkaldte North London derbyer.

Der venter altså et spændende opgør i London, og Spilxperten.com har sørget for ti spændende opta-statistikker til optakten.

Her er 10 optakts-skud til Premier League-braget:
- Tottenham er ubesejret i deres seneste fem kampe på hjemmebane mod Arsenal (tre sejre og to uafgjorte), og dette er det første møde nogensinde mellem de to hold på Tottenham Hotspur Stadium.

- Arsenal har kun holdt et rent bur i deres seneste 10 Premier League-udekampe mod Tottenham, hvor det kun er blevet til én sejr - en 1-0-sejr i marts 2014.

- Tottenham har ”smidt” 42 point efter at have været foran i Premier League-kampe mod Arsenal. Det er mere end noget hold har smidt mod et andet i turneringens historie.

- Tottenham har vundet deres to sidste ligakampe på hjemmebane og skal prøve at vinde tre i træk på Tottenham Hotspur Stadium for første gang siden april 2019 – hvor de vandt deres første tre Premier League-kampe på det stadion.

- Arsenal er ubesejret på udebane i London-derbyer indtil videre i denne sæson (en sejr, to uafgjorte). Sidst de var ubesejrede i alle deres London-derbyer på udebane i en enkelt Premier League-sæson var tilbage i 2004-05.

- Arsenal ser ud til at vinde tre Premier League-kampe i træk på udebane for første gang siden oktober 2018, mens de sidst vandt tre i træk på udebane uden at indkassere et mål i maj 2013.

- Både Tottenhams José Mourinho og Arsenals Mikel Arteta skal træne deres første North London derby nogensinde. Det sidste møde mellem holdene, hvor begge trænere fik ”North London derby”-debut, var i september 1986, da George Graham (Arsenal) og David Pleat (Tottenham) spillede uafgjort 0-0 på Highbury.

- Tottenham-træner José Mourinho har aldrig tabt en hjemmekamp mod Arsenal i sin karriere og har vundet fem og delt i fire af sine ni kampe - kun mod Everton og Man Utd (begge 10 kampe) har han spillet flere hjemmekampe uden at tabe.

- Harry Kane har scoret 10 mål mod Arsenal for Tottenham - hvis han scorer i denne kamp, vil han være den spiller med flest mål i kampe mellem Tottenham og Arsenal nogensinde. Fem af hans Premier League-mål mod dem har været straffe - kun Alan Shearer mod Everton (7) har scoret mere fra ellevemeterpletten mod en modstander i turneringen.

- Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang har været involveret i fire mål i sine sidste tre Premier League-kampe mod Spurs (3 mål, 1 assist). Imidlertid har alle disse mål været på Emirates, hvor den gabonesiske angriber brændt et straffespark i sidste minut mod Tottenham på udebane i sidste sæson.

Stillingen i Premier League: