Video : Tipsbladet
Premier League

Mourinho inden Arsenal-brag: Spillerne skal have min mentalitet

José Mourinho insisterer på, at han ved præcis, hvad en sejr over Arsenal betyder for Spurs-fansene. Og så håber han at indprinte sin vindermentalitet i sine spillere.

Denne rundes helt store opgør i Premier League venter søndag aften, når Tottenham får besøg af ærkerivalerne fra Arsenal.

Det er José Mourinhos første North London-derby som Tottenham-manager, og han insisterer på, at han ved lige præcis, hvad det betyder for fansene.

- Når jeg er i en klub, vil jeg gerne være en træner, der føler det samme som folk i klubben føler. Det er en ny følelse for hver klub, men jeg lærer den meget, meget hurtigt. I det her tilfælde er det så Tottenham, og hvad der er vigtigt for fansene, er også vigtigt for mig, siger Mourinho i et større interview med SkySports og fortsætter:

- Når jeg er gået ind til derby som Inter-manager, har jeg vidst, hvad det betød for Inter. Da jeg var Real Madrid-manager, vidste jeg, hvad det betød for dem. Det samme gør sig gældende i Tottenham. Fansene kan stole på, at jeg deler de præcist samme følelser, den samme vilje og den samme passion, som de har. Når du er spiller eller træner, må det aldrig bare blive et arbejde. Du må forstå ansvaret over for de mennesker, som elsker din klub.

Mourinho og Tottenham er dog pressede forud for opgøret efter en række svingende resultater. 

Seneste skuffede Spurs fælt, da de spillede 0-0 mod bundproppen Bournemouth uden at registrere et eneste skud på mål. Mod Arsenal håber Mourinho derfor primært på at se en anden mentalitet hos sine spillere.

- Min mentalitet, siger portugiseren og tilføjer:

- Jeg vil have, at holdet er en refleksion af, hvad træneren er. Når det sker, kan man føle, at "det her er virkelig mit hold". Det sker ikke med et fingerknips, det er en proces. Men hvis man har den følelse med sit hold, selv når du taber kampe - fordi det kan man ikke undgå - så er man rigtig glad som manager.

Der er kampstart i det nordlige London klokken 17.30 dansk tid.