Video : Tipsbladet
Premier League

Kæmpe hjælp til Manchester United: Alle statistikker går imod Leicester

Få her optakten til søndagens storkamp i Premier League, hvor der er voldsomt vigtige point på spil for både Tottenham og Leicester.

Der er knivskarp konkurrence om top 4-placeringerne med bare to spillerunder tilbage af Premier League. Chelsea holder tredjepladsen med 63 point foran Leicester og Manchester United, der begge har 62 point.

Der er derfor voldsomt pres på Kasper Schmeichel og resten af Leicester-holdet, når der søndag skal hentes tre vigtige point på udebane mod Tottenham for fortsat at holde Manchester United bag sig i jagten på Champions League.

Det bliver på ingen måde nogen nem opgave, for Tottenham har nemlig også fortsat masser at spille for, da holdet blot er et point efter Wolverhampton på den sjetteplads, der giver adgang til Europa League.

Så der er lagt op til et vildt brag, hvor begge mandskaber kommer efter tre uhyre vigtige point, der kan blive voldsomt afgørende for den kommende sæsons udsigter i forhold til de europæiske turneringer.

Vi er klar med 10 nedslag på kampen, og skal man læne sig op ad statistikkerne, der er leveret af spilxperten.com, ser det ganske dyster ud for Leicester, hvilket både må få fans fra Manchester United, Tottenham og Chelsea til at smide.

Her er 10 optakts-statistikker til Tottenham - Leicester
Tottenham har kun tabt en af de seneste otte ligakampe på hjemmebane mod Leicester – fem sejre og to uafgjorte. Nederlaget på 1-0 ligger tilbage i januar 2016.

- Leicester vandt det omvendte opgør tidligere på sæsonen med 2-1, men det er ikke lykkes for Leicester at vinde to ligakampe i træk over Tottenham siden 1998-99.

- Der har i alt været 28 mål scoret i de seneste seks Premier League-møder mellem de to klubber – det er et snit på 4,7 mål pr. kamp.

- Tottenham har vundet de seneste tre hjemmekampe og kan for første gang vinde fire i træk på deres nye stadion.

- Tottenham har lukket 46 mål ind i sæsonen, men kun fem er kommet fra dødbolde (straffespark ikke medregnet) – det er den lavest af alle i ligaen.

- Leicester har ikke vundet syv udekampe i træk i Premier League – tre uafgjorte og fire nederlag. Det er den længste stime uden sejr på udebane siden 2016/17, hvor holdet ikke vandt 15 udekampe i træk.

- Leicester har ikke vundet den afsluttende udekamp i en sæson i deres 11 seneste Premier League-sæsoner. Seneste sejr i sæsonens sidste udekamp ligger helt tilbage til 1996/97, da Blackburn blev besejret med 4-2.

- Tottenham har scoret 14 mål i 13 kampe mod Leicester i alle turneringer – det er flere mål end han har scoret mod nogen anden modstander i karrieren.

- Tottenhams Son Heung-min har haft medvirken i ni mål i sine seneste 10 Premier League-kampe – seks mål og tre assists. Han har også haft indflydelse på halvdelen af de 10 mål, som Tottenham har scoret siden genstarten af Premier League – to scoringer og tre assists.

- Leicesters Jamie Vardy har været involveret i otte mål i sine seneste ni Premier League-kampe mod Tottenham – fem mål og tre assists. Fire af de fem scoringer er faldet på udebane.

Stillingen i Premier League:

Læs også:Leicester melder tre spillere ude resten af sæsonen