Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 34. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Mesterskabet er afgjort, og nu har vi også fået afgjort, hvilke tre hold der rykker ud af Superligaen. Hobro følger således Silkeborg og Esbjerg ud.

Men spænding er der alligevel masser af, for efter 34. runde i dansk fodbolds bedste række er der alt på spil i kampen om andenpladsen, ligesom OB og Horsens kæmper om at ende som nummer syv og få en mulighed for at komme i Europa.

Stærke præstationer var der rigeligt af i seneste runde, som netop er færdigafviklet.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 34. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jacob Rinne, AaB (2)
Den svenske keeper var sikkerheden selv for AaB, da holdet søndag mødte Brøndby på udebane. Tog sig af det hele og havde også tilpas held fra stolpen, da Mikael Uhre passerede målmanden. Også Oliver Christensen fra OB fortjener ros, for han var ligeledes rigtig god i runden.

Højre back: Kevin Diks, AGF (1)
Han bliver bedre og bedre, hollandske Kevin Diks, og søndag scorede han sit første mål, da han headede et hjørnespark fra Casper Højer Nielsen i nettet. Er pligtopfyldende defensivt, mens han bringer en del mere til AGF's spil offensivt end konkurrenten Alexander Munksgaard. Søndag var han vigtig for AGF's kontraspil, og han fører kuglen frem med masser af fart og beslutsomhed. En dygtig back.

Central forsvarer: Frederik Tingager, AGF (3)
En af forårets store åbenbaringer er Frederik Tingager. Stopperen fra AGF var godt nok på et hold, der lukkede to mål ind i Parken, men han var omvendt en håndfuld for FC Københavns angribere. Jonas Wind gjorde sit og kom frem til lidt, mens Mikkel Kaufmann havde det langt sværere mod Tingager og reelt blev pakket helt ned. Den hovedstødsstærke forsvarsspiller fortjener en plads på Rundens Hold.

Central forsvarer: Rasmus Thelander, AaB (3)
Thelander har været for meget ramt af skader det seneste års tid, men nu ser det endelig ud til, at pilen peger i den rigtige retning. Han er AaB's bedste stopper, når han er 100 procent fit, og det ligner det, at han er det nu. Kom i vejen for meget, både i luften og ved jorden. Thelander er startet inde de sidste fem kampe, og resultatet kan direkte aflæses: AaB har blot lukket ét mål ind i de fem kampe. Også OB's Jeppe Tverskov bejlede til en plads.

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF (7)
Rundens måske bedste spiller. Casper Højer Nielsen er i sit livs form, og søndag var han med to oplæg og en kasse helt fantastisk mod FC København, der er rygtet interesseret i Højer Nielsen. Spiller på et så højt niveau lige nu, at han måske er den bedste venstre back med dansk pas.

Højre midtbane: Anders Dreyer, FC Midtjylland (3)
Nok en gang kom den tidligere Esbjerg-spiller i centrum. Han har været FC Midtjyllands bedste offensive spiller i dette forår, og det fremstår i det hele taget lettere underligt, at han ikke kunne komme på holdet i hollandske Heerenveen. Dreyer er en dygtig spiller, der kan lidt af det hele. Og så er han villig til at arbejde for sit hold. Scorede sæsonens fjerde mål mod FC Nordsjælland, og så noterede han sig også for en assist.

Central midtbane: Frank Onyeka, FC Midtjylland (4)
Han har normalt sine forcer i det defensive, den fremragende nigerianske midtbanespiller, men fredag var det især offensivt, at Frank Onyeka viste sig frem. Han stod for en assist, og så kom han også på måltavlen med et flot og velplaceret skud. Har spillet karrierens bedste fodbold i dette forår. Det kan ende med at blive svært for FC Midtjylland at holde på den 22-årige midtbanespiller, der spiller til mere end Superligaen.

Central midtbane: Benjamin Hvidt, AGF (1)
Benjamin Hvidt er blevet et af billederne på succesen i AGF i denne sæson. David Nielsen har haft succes med at bringe unge spillere i spil - folk som Hvidt og Daniel Hausner er kommet ind på holdet og har holdt niveau. Mod FC København spillede Benjamin Hvidt en strålende kamp centralt på midtbanen, hvor han lå som opryder og balancespiller. Den 20-årige midtbanespiller har spillet et flot forår. 

Venstre midtbane: Jørgen Skjelvik, OB (1)
OB'eren spillede reelt venstre wing back, men han får pladsen som midtbanespiller i denne runde. Leverede godt og viste nogle af de kvaliteter, der gør, at OB måske ender med at købe ham fri, når lejeaftalen udløber om et halvt år. Skjelvik stod for en assist og var god med bolden ved sine fødder. Samtidig passede nordmanden sine opgaver defensivt. Var Edgar Babayan ikke blevet udvist, havde han fået pladsen efter en flot kamp for Hobro.

Angriber: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland (3)
Hvis det ikke var Casper Højer Nielsen, der var rundens store præstation, var det Kamaldeen Sulemana. Når FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen taler om et Neymar-lignende potentiale, er det her, hvad han mener. Erik Sviatchenko blev to gange rundtosset, da ghaneseren tørrede en af Superligaens bedste spillere. Han scorede ved begge lejligheder. Han kom ikke ud til anden halvleg, da han angiveligt mærkede en stramning i baglåret.

Angriber: Max Fenger, OB (2)
Det kan godt være, at fynboerne har haft mange skader, men på den lange bane kan det faktisk ende med at blive en fordel. Er det sikkert, at Max Fenger havde fået chancen i angrebet, havde man ikke været ramt af skader? Nej. Søndag var han der så igen, den unge angriber, der scorede sit andet og tredje mål i dette forår. Fenger sparkede OB videre fra mødet med Randers, og nu møder fynboerne AC Horsens.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.