Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-bomber kan ikke gå på gaden i fred: Mange klubber er misundelige på os

Opbakningen til AGF var en af grundene til, at Patrick Mortensen skiftede til AGF. Den seneste tid har han og hustruen nærmest ikke kunnet gå i fred, men det er bare en fornøjelse, siger han.

Der var modtagelsen i lufthavnen efter sejren i Parken, Mustafa Aminis crowdsurfing i midtbyen og politiets magtesløshed over for de jublende AGF-fans efter gårsdagens sæsonafsluttende kamp.

De århusianske tilskuere har fået masser af opmærksomhed de seneste uger, men AGF-spillerne mærker det ikke kun, når fansene er i medierne. Euforien bliver også meget håndgribelig i dagligdagen.

Topscorer Patrick Mortensen kan eksempelvis dårligt gå i fred på gaden i Århus, men det tager han med glæde med.

- Min kone siger: "Hold kæft, mand, du kan jo ikke gå nogen vegne, uden der er folk." Men folk er jo søde og rare, og der er sjældent negative kommentarer. De er virkelig glade, selv om vi taber. Vi tabte 4-1 hjemme til AaB, og så kommer de dagen efter og er fuldstændig oppe at køre over, at vi gør det så godt. Det er sgu bare en fornøjelse, fortæller Mortensen.

Læs også:Se billederne: Amini crowdsurfede, da Aarhus tyvstartede medaljefesten

Netop opbakningen fra lokalområdet var et stort trækplaster, da han kom til AGF for halvandet år siden, og det er han ikke ene om. Også den tidligere spiller i klubben Danny Olsen valgte AGF af samme årsag. Han nåede bare ikke at være med i den nuværende optur.

- Jeg snakkede med Danny Olsen i Tivoli Friheden forleden dag, det var sgu meget sjovt. Han sagde, at det var lige præcis derfor, han kom til klubben; for at opleve det her. Men han fik aldrig lov til at opleve det. Det siger vel meget godt, hvor stort det egentlig er. Så det skal vi nyde, siger Patrick Mortensen.

- Det var også en af grundene til, at jeg kom til AGF. Jeg tror, der er mange Superliga-spillere i mange andre klubber, som nok er lidt misundelige på os, for det er lige netop det, Århus kan. Det er også derfor, vi er så glade for, at vi kan give dem det her, for det har de fortjent.

En mand, der til gengæld ikke havde fortjent sin skæbne søndag aften, var Mustapha Bundu. Han blev i sidste uge testet positiv for coronavirus og er i øjeblikket isoleret derhjemme. Derfor måtte han nøjes med at være med på en video på storskærmen på Ceres Park.

Læs også:Fodboldfeberen raser i Aarhus: Massiv interesse for medalje-hyldest

Mortensen ærgrer sig på sin medspillers vegne.

- Ja, er du sindssyg. Jeg er virkelig ked af det på hans vegne. Han er en fantastisk spiller og ikke mindst en fantastisk holdkammerat. Jeg havde virkelig undet ham, at han kunne få lov til at være med omkring det. Jeg synes virkelig, det er synd for ham, at han skulle sidde isoleret derhjemme. Det gør mig sgu lidt ondt. Det havde han ikke fortjent, siger topscoreren.

Mens AGF slutter på tredjepladsen i Superligaen, mangler klubben stadig at sikre europæisk deltagelse i næste sæson. Det kræver en sejr over OB i Europa-playoffkampen onsdag aften.

Læs også:Amini om fest med AGF-fans: Jeg fortryder ingenting

Læs også:AGF-fans festede løs efter bronzen: Vi havde svært ved at håndtere det

Læs også:AGF-boss om Bundus positive test: Han var dybt overrasket