Video : Tipsbladet
Superliga

OB-træner ser tilbage på lang sæson: Jeg har svært ved at finde det rette ord

OB var langt nede, men reddede æren til sidst. Cheftræner Jakob Michelsen evaluerer her en lang sæson.

Man kan anskue OB's sæson fra flere forskellige perspektiver. Eksempelvis at holdet gik syv måneder uden at vinde, og at det var helt nede at suge grundvand, efter det havde tabt 6-0 til bundproppen Silkeborg IF.

Man kan også tage ja-hatten på og fokusere på, at OB kun endte én placering fra målsætningen, at holdet var tæt på at kvalificere sig til europæisk fodbold, og at flere unge spillere har slået igennem.

Cheftræner Jakob Michelsen har øje for både det sure og det søde, og det gør, at han har svært ved at rubricere den sæson, der sluttede onsdag aften med 2-1-nederlaget i Århus. Det har hverken været lort eller lagkage.

Læs også:Blog: Tivolikampen om en Europa League-billet skal skrottes

- Det er vel okay. Jeg har lidt svært ved at finde det rigtige ord for vores sæson, for det har været som en rutsjebane. Der har været op- og nedture, og den har båret præg af manglende stabilitet. Den officielle målsætning hed top 6, og det lykkedes vi ikke med. Omvendt har vi fået sluset en masse spillere ind, og når man så ender som nummer syv og for andet år i træk er én kamp fra at komme ud og spille i Europa, så er det vel okay, siger Michelsen.

Ét ord går dog igen og igen, når OB-træneren taler om sæsonen.

- Det har været en lang sæson, ikke mindst mentalt. Især når man ikke vinder fodboldkampe, er det træls, at der både kommer en vinterpause og en coronapause. Så begynder det lige pludselig at være mange måneder, hvor man ikke vandt en fodboldkamp, siger han.

Læs også:Lettet AGF-træner: Det var en ækel kamp

OB vandt ikke fra begyndelsen af november til begyndelsen af juni. Det var "kun" ti kampe, men de to kamppauser betød, at holdet måtte vente længe på at få rette op på den dårlige stime.

- Det har været en lang sæson, som så har været ekstra lang i år. På det her tidspunkt sidste år gik vi ind i runde tre. Ikke mindst mentalt har den været lang. Også med den uvished, der var under hjemsendelsen. Vi var hjemsendt i syv-otte uger, hvor vi ikke havde kontakt med hinanden. Og så en meget intensiv periode her bagefter, siger Michelsen om de 13 kampe på to måneder.

Nu glæder sig til en pause uden uvished: OB begynder næste sæson hjemme mod FC København den 13. september.

- I næsten sæson skal vi se, om vi kan stille med nogenlunde samme hold bare en gang imellem. Det gør jo, at der kommer nogle af de berømte automatismer ind i spillet. Men nu skal vi på en fortjent ferie, og så skal vi ind med ny energi, siger Jakob Michelsen.

Læs også:Tingager irriteret over OB-kommentar: Hav respekt for din modstander

Læs også:Superliga-bold helt frem til jul - men ingen Boxing Day

Læs også:Her er programmet for Superligaen: FCK og Brøndby i tidligt møde