Video : Tipsbladet
Europa League

Rumænsk kaos kan afgøre AGF's Europa League-skæbne

Der er kaos i rumænske fodbold i øjeblikket. Ingen ved, hvornår vinderen kan findes, men netop mesterskabet kan få afgørende betydning for, hvor let en vej AGF får i Europa League-kvalifikationen.

Normalt er udfaldet af det rumænske mesterskab ligegyldigt for de fleste danskere, men i disse timer udspiller der sig et kaos langt mod sydøst, som er vigtigt for AGF. Det handler om, hvor svær en vej holdet skal have i Europa League-kvalifikationen.

Forvirret? Hæng på.

Det er meningen, at Universitatea Craiova og CRF Cluj skal spille om mesterskabet mandag aften. De er henholdsvis nummer ét og to i ligaen; Cluj fører med to point ned til Craiova, men kampen er i fare for at blive udskudt eller helt afblæst.

Læs også:Overblik: AGF, SønderjyskE og FCK's svære veje i Europa League

Cluj siger, at holdet ikke vil stille op på grund af frygt for coronavirus. Tests er ellers obligatoriske i den rumænske liga, men det er over en uge, siden Craiova-spillerne senest lod sig teste. Selv om det er foregået efter protokollerne, hævder Cluj, at de føler sig utrygge.

Craiova-træner Cristiano Bergodi har tidligere været i isolation på grund af smitte med virussen, men er færdig med at isolere sig.

Det er endnu uvist, hvad der bliver af aftenens kamp. Men selv hvis den bliver spillet, er mesterskabet ikke nødvendigvis afgjort. Craiova skulle nemlig have mødt Astra Giugiu i fredags, men det opgør blev udskudt, fordi Astra-spilleren Ljuban Crepulja var testet positiv for coronavirus.

Det rumænske fodboldforbund holder i skrivende stund møde om, hvad der skal ske med det opgør, som altså i givet fald skal spilles til ende efter det, der skulle være sidste spillerunde.

Læs også:Målhelt: Europa med AGF er bare meget større end med Lyngby

Kampen bliver dog kun relevant for mesterskabskampen, hvis mandagens opgør (såfremt det bliver spillet) ender uafgjort. Ellers er mesterskabet afgjort.

Det er netop udfaldet af guldkampen, som AGF skal holde øje med. Hvis Cluj vinder og sender Craiova i Europa League-kvalifikationen, øger det AGF's chancer for at blive seedet i anden kvalifikationsrunde. Bliver holdet seedet, slipper det for modstandere som AC Milan, Tottenham og Galatasaray.

AGF er dog ikke sikre på seedning, selv om Cluj skulle træde ud af det rumænske kaos som mester. Det kræver også, at FC Basel vinder Europa League og dermed kvalificerer sig til Champions League

Svigter det, er der stadig en chance, når kvalifikationen går i gang. Det kræver, at to useedede hold overrasker i første kvalifikationsrunde og sender et seedet hold ud. Det bliver vi dog først klogere på den 27. august.

Læs mere om de danske holds veje til Europa League-gruppespillet i denne artikel.

Læs også:Topscorer om gruppespil: Når vi kunne med Sarpsborg, kan AGF fandeme også

Læs også:AGF-direktør om succesen: PC skal virkelig få bappet transferpriserne op

Læs også:AGF-boss forklarer Bundu-fravalg: Det var blandt andet i respekt for Brøndby