Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-indkøb kender maksimalt pres fra Serbien: Jeg er klar til hvad som helst

Milan Jevtovic har en fortid i Røde Stjerne i Beograd, hvor ét nederlag er lig med krise, og hvor presset er enormt. Derfor føler han sig overbevist om, at han er blevet god til at håndtere pres.

Der findes en video, der med jævne mellemrum går sin sejrsgang på sociale medier. Den viser, hvordan der ser ud og ikke mindst lyder i katakomberne under stadion, når Røde Stjerne og Partizan spiller derby i Beograd.

Mens man kan høre de tusindvis af fans ovenover, ser man kampklædt politi stå klar i tunnellen. De læner sig op ad murene, der er fyldt med grafitti. Somme tider kan man høre kanonslag eksplodere oppe på overfladen.

Da kameramanden selv når op i dagslyset, bliver larmen øredøvende. Han filmer ned på fansene på endetribunen, der har taget masser af flag med. Det største af dem er bare sort med et dødningehoved på.

De tager fodbold alvorligt i Røde Stjerne, hvilket Milan Jevtovic kan bekræfte. AGF's nyeste indkøb havde torsdag første arbejdsdag i Århus, og han kommer med erfaring fra klubber som Røde Stjerne, APOEL Nicosia, Antalyaspor og Rosenborg. Han har desuden tre nationale mesterskaber på cv'et. Den erfaring vil han bruge i AGF.

- I Serbien er der også stort pres, når man spiller for Røde Stjerne. Vi spillede også Champions League og vandt ligaen. Nu kan jeg bruge det og hjælpe nogle af de unge spillere. Det er rigtig godt for mig, siger Milan Jevtovic.

- Vi spillede 56 kampe i streg uden at tabe, og vi tabte én kamp, og så var det, som om vi aldrig har vundet. Der er stort pres på. Vi spillede i Europa League, og det var ikke godt nok. Det skulle være Champions League.

- Vi vandt over Liverpool, det var fint, men når vi så tabte nogle kampe, var alt det gode glemt. Der er virkelig stort pres på. Så nu er jeg klar til hvad som helst.

Er du god til at håndtere pres?

- Ja. No problem.

Jevtovic spillede dog ikke den pågældende kamp mod Liverpool. Han sad i det hele taget ofte på bænken eller tribunen for Røde Stjerne og APOEL, som han var udlejet til i foråret. Nu kommer han til AGF, hvor han om ikke andet er blevet taget godt imod. Især af sin gamle holdkammerat Alex Gersbach.

- Vi spillede sammen i et år i Rosenborg. Jeg talte med ham, før jeg kom hertil, om klubben, om holdkammeraterne, om alt. Han sagde gode ting om det hele: klubben, staben og det hele. Nu hjælper han mig meget til at søge efter lejlighed, bil og alt muligt. Han samlede mig op, og vi kørte til træning sammen. Han har hjulpet mig meget, siger Milan Jevtovic.

Han rådførte sig også i APOEL hos de tidligere Superliga-spillere Mike Jensen og Uros Matic.

- Jeg spillede også med Mike i Rosenborg, og i Cypern talte vi meget om den danske liga. Han fortalte mig også, at klubben er stor, og at det går bedre og bedre. Han sagde, at jeg helt sikkert ville elske det i den her klub og her i landet. Matic sagde det samme, fortæller Jevtovic.

Han har altså to sæsoner i Norge bag sig, og han vurderer, at den danske Superliga er bedre. Han nåede nemlig at få AGF's fem sidste kampe i sidste sæson med.

- Jeg kender ligaen, der minder om den norske, en skandinavisk liga. Jeg synes, den her er en langt bedre og stærkere liga. Det er en rigtig god chance for mig, og jeg ser frem til at gøre et godt stykke arbejde her, siger Jevtovic.