Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland henter Michael Silberbauer hjem til Danmark

FC Midtjylland har ansat Michael Silberbauer som akademitræner.

Michael Silberbauer vender hjem til Danmark efter en årrække i udlandet.

Den tidligere danske landsholdsspiller, der senest har været cheftræner i canadiske Pacific FC, er blevet tilknyttet de danske mestre fra FC Midtjylland, hvor han skal være akademitræner med fokus på U19-holdet.

Siden Michael Silberbauer indstillede sin aktive karriere i 2015, har han også været assisterende træner i FC Biel-Benne og FC Luzern, men nu skal han altså arbejde med de største talenter på den jyske hede.

Læs også:Michael Silberbauer skrev historie: Den første til at vinde en kamp i ny liga

- Michael har et spændende CV, både fra sin aktive spillerkarriere og periode som træner. Han har en masse erfaring, som vi kan gøre brug af, så han kommer helt sikkert med noget ny viden, siger Flemming Broe, der er akademichef i FCM, til klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Michael passer rigtigt godt ind i FC Midtjylland, hvor vi gerne vil have en kombination af forskellige typer og erfaring. Samarbejde er en vigtig del af klubben, og vi skal gøre tingene sammen.

39-årige Michael Silberbauer ser frem til sit første trænerjob i Danmark.

Læs også:Silberbauer havde ikke råd til danskere: Jeg ville ikke engang tilbyde den løn

- Jeg er glad for at komme til FC Midtjylland, som jeg har haft nogle gode samtaler med. Det er en ambitiøs klub, men det er også et sted, hvor man tager sig af hinanden. Det vil jeg meget gerne være en del af og samtidigt hjælpe med at bibeholde den kultur. Jeg er selvfølgelig interesseret i at udvikle mig som træner, og det er der gode muligheder for her, da der er så mange sparringspartnere i klubben, siger Silberbauer.

Michael Silberbauer tørnede som aktiv ud for klubber som AaB, FC København og OB, og han spillede 258 kampe i Superligaen. Derudover blev det til 25 optrædener på det danske landshold.

Michael Silberbauer trækker i arbejdstøjet med det samme i FC Midtjylland og er rejst med U19-holdet til Schweiz. Her venter et opgør tirsdag eftermiddag mod AFC Ajax i kvartfinalen i Youth League. 

Læs også:Ny liga sparkes i gang med dansk træner: Vi havde ikke noget omklædningsrum

Læs også:Tidligere dansk landsholdsspiller: AaB-job er interessant

Læs også:Dansk stortalent rejser med Ajax til opgøret mod FCM i Youth League