Video : Tipsbladet
Superliga

Hylder ung Nordsjælland-målmand: Minder om Ederson fra City

Andreas Gülstorff er blot 17 år, men han giver allerede nu associationer til en af de dyreste målmænd i verden.

I FC Nordsjælland har man til den kommende sæson hevet fire spillere op på førsteholdet fra klubbens akademi. En af dem er målmand Andreas Gülstorff Pedersen, som man har et meget godt billede af i Farum.

Det fortæller U19-holdets målmandstræner Magnus Pondus Hansen i et interview på FCN's officielle hjemmeside.

Læs også:FCN-træner efter stjernesalg: Forventer mere af disse spillere

- Andreas (Gülstorff red.) er en teknisk dygtig målmand, der særligt i redningsspillet skiller sig ud som meget reaktionsstærk og dygtig i 1-mod-1-spillet, hvilket han har vist ved flere lejligheder i denne sæson for både FC Nordsjælland og det danske U17-landshold, siger han og forrtsætter:

- Andreas er venstrebenet og evner at flytte bolden langt, hurtigt og ofte med stor præcision, som på de bedste dage kan give associationer til Ederson fra Manchester City. Dette er naturligvis et effektivt værktøj i vores opbygningsspil, lyder det fra Magnus Pondus Hansen.

Læs også:Transferplanen: Et hav af salgsemner i FC Nordsjælland

Desuden mener han, at netop Gülstorff passer rigtig godt ind i den måde, som man spiller i klubben.

- Målmandsstilen i FC Nordsjælland kræver, at keeperen kan bevare roen i spillet med bolden selv under hårdt pres fra modstanderen. Udover at kunne forsvare målet, skal en FC Nordsjælland-keeper også kunne dække store rum i indlægsspillet og ved omstillinger imod os. I mine øjne er det netop denne type målmand, som Andreas udvikler sig i retning af, fortæller Pondus.

I FC Nordsjælland har man i den nye sæson både Peter Vindahl og Martin Vantruba som målmænd i truppen foruden Andreas Gülstorff. 

Læs også:FC Nordsjælland-træner: Vil meget gerne beholde Michael Essien

Læs også:FCN har styr på truppen og på transfers: Ikke så sexet i medieverdenen