Video : Tipsbladet
1. division

Dal undrer sig: Fem udskiftninger giver velpolstrede klubber en fordel

Jonas Dal forstår ikke, hvorfor man i NordicBet Ligaen holder fast i, at klubberne må foretage fem udskiftninger.

Der bliver fortsat mulighed for at foretage fem udskiftninger undervejs i kampene, når 1. division genoptages i september, og det undrer FC Fredericia-træner Jonas Dal. Det giver de velpolstrede klubber en fordel, udtaler han til Fredericia Dagblad.

Normalvis har det været tilladt at foretage tre udskiftninger, men frygten for skader efter en lang coronapause gjorde det muligt at skifte yderligere.

Læs også:Leder: Sviatchenko, Scholz og holdkammeraterne er til eksamen i Bulgarien

Og det har man altså besluttet sig for at fortsætte med, så cheftrænerne i de bedste, danske fodboldrække også i næste sæson kan foretage flere ændringer, end man har været vant til, undervejs i kampene.

Jonas Dal er imidlertid ikke af den overbevisning, at to ekstra udskiftninger forhindrer skader, så Fredericia-træneren mener blot, at ændringen giver økonomiske stærkere NordicBet Liga-klubber som Esbjerg, Silkeborg og Viborg et bedre udgangspunkt, end man ellers ville have haft.

Læs også:Store og små klubber krydser klinger: Her er 1. runde i pokalturneringen

- De har i forvejen et bedre udgangspunkt, fordi de er velpolstrede. Det lever vi med, men der er da ingen grund til at gøre det udgangspunkt endnu bedre, siger han til Fredericia Dagblad.

FC Fredericia har i øjeblikket omtrent 20 spillere i førsteholdstruppen. Jonas Dal vurderer, at det vil kræve trupper på 25-27 spillere, hvis de fem udskiftninger skal komme en til gode.

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Bekræftet: Corona aflyser Champions League-kamp

Læs også:AC Horsens og Vejle vandt test-kampe: Hobro prøvede svensker af