Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om SønderjyskE: Pokalvinderne kan gøre mange ting bedre

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang SønderjyskE.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang SønderjyskE.

Transfers:
Ind:
Lawrence Thomas (Melbourne Victory)
Haji Wright (VVV Venlo)
Emil Frederiksen (Heerenveen)
Marc Dal Hende (FC Midtjylland)
Nicolai Flø (Vendsyssel FF)
Roni Arabaci (fri transfer)

Ud:
Justin Plautz (SF Lotte)
Artem Dovbyk (FC Midtjylland, lejeaftale retur)
Theofanis Mavrommatis (Panathinaikos, lejeaftale retur)
Sebastian Mielitz (Viktoria Köln)
Nicholas Marfelt (HB Køge)
Joao Pereira (kontraktudløb)
Eggert Jonsson (FH)
Christian "Greko" Jakobsen (Lyngby Boldklub)
Morten Dyrmose (kontrakt ophævet)

Træningskampe:
SønderjyskE - Silkeborg IF 1-3
SønderjyskE - FC Fredericia 2-3
SønderjyskE - Meppen 0-0

Bud på idealopstilling (4-1-4-1): Thomas - Bah, Kanstrup, Gartenmann, Dal Hende - Ekani - Eskesen, Albæk, Frederiksen, Absalonsen - Jacobsen

Status:
SønderjyskE har holdt den længste sommerferie af alle klubber i Superligaen, fordi sidste sæsons store triumf i pokalturneringen endte med at trække dem ud af placeringskampene i ligaen. Det var der - helt forståeligt - ikke tilfredshed med i Haderslev, men mon ikke, at ferien alligevel er blevet nydt. Nu står en sæson for døren, hvor holdet skal vise flaget i Europa og forsøge at gentage de flotte præstationer i pokalen. Først og fremmest handler det dog om at gøre det bedre i Superligaen end i fjor. 

Styrker:
Med en gennemsnitsalder på 27 år og 172 dage havde SønderjyskE det næstældste mandskab i Superligaen i sidste sæson. Det er blevet forynget en smule i løbet af sommerpausen, men der er stadig masser af rutine på holdet, og Glen Riddersholm er én af de mest erfarne trænere i dansk fodbold. Det skal holdet kunne bruge som en fordel - særligt i modgangstider. Det så man også, at holdet formåede i sidste sæson, hvor grebet blev strammet, da det for alvor begyndte at se kritisk ud. 

Svagheder:
SønderjyskE var i lange perioder i sidste sæson katastrofale i disciplinen at forsvare defensive dødbolde. Pierre Kanstrup og co. fik lappet det lidt mod slutningen af sæsonen, men efteråret står stadig til skræk og rædsel, og det må fortsat være et kæmpe fokuspunkt på træningsbanen.

Han bliver vigtig:
Marc Dal Hende har valgt at vende tilbage til SønderjyskE, og det er én af de transfers, man med god grund er stolte af i Haderslev. Venstrebacken var tidligere en stor profil for klubben, og det er svært at se, hvorfor han ikke skulle blive det igen. Dal Hende er kun 29 år, så han er i det, man populært kalder en fodboldspillers bedste alder. Dal Hende vil uden tvivl vokse af det ansvar, han får i SønderjyskE, og det ligner et sikkert hit.

Hold øje med:
SønderjyskE har aldrig lagt skjul på, at forventningerne er meget høje til Emil Frederiksen. Det gælder både på kort- og lang sigt. Pokalvinderne er lykkedes med at hive Frederiksen ind på en lang aftale, og håbet er, at han på et tidspunkt kan indbringe et stort beløb. Først skal han dog blomstre i SønderjyskE, og det er formentlig en spiller, Glen Riddersholm vil satse stort på.

Spørgsmålstegnet:
Kan Anders K. Jacobsen sammensætte en hel god sæson? "AK" voksede gevaldigt af at rykke fra OB til SønderjyskE, og svendestykket var de to mål i pokalfinalen mod AaB. Angriberen tager et kæmpe momentum med ind til den kommende sæson, men i OB var det altid sådan, at en god sæson blev fulgt op af en dårlig. Det skal han være i stand til at lægge fra sig, for SønderjyskE har brug for en mand, der kan lave et tocifret antal mål.

Premiere:
SønderjyskE - FC Midtjylland, fredag den 11. september klokken 19.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020: