Video : Tipsbladet
Generelle

TV-stationer får milliard-rabat af UEFA

De europæiske klubbers organisation, ECA, har tirsdag holdt et virtuelt møde, hvor det kom frem, at TV-stationerne får milliard-rabat på grund af coronaens påvirkning på de europæiske turneringer.

Champions League og Europa League var i år ikke, som de plejede at være.

På grund af corona blev turneringerne fra kvatfinalen afviklet over en kamp, hvor der normalt også spilles en returkamp.

Mange nationale TV-stationer har betalt i dyre domme for rettighederne til at vise de to europæiske turneringer, men uden returkampene mistede TV-stationerne også kampe at vise.

Læs også:Dansk indkast-træner: Min drøm er at ændre fodbolden

Nu får de så nogle af pengene retur. Det kunne formanden for ECA, Andrea Agnelli, fortælle på dagens ECA-møde, der blev transmitteret på Youtube.

Her kunne han oplyse, at TV-stationerne får en samlet rabat på 575 millioner euro, hvilket svarer til i omegnen af fire milliarder danske kroner. 

ECA forventer derudover, at corona-pandemien får stor påvirkning på de europæiske klubber, hvoraf nogen allerede er, og andre kan blive særdeles ramt på økonomien på grund af manglende indtægter.

Læs også:Lionel Messi tilbage på træningsbanen i Barcelona

Andrea Agnelli takkede fra talerstolen også de aktører, der gjorde det muligt at fortsætte og afvikle de europæiske såvel som nationale klub-turneringer.

- Jeg tror, ​​at hvis vi ser på, hvad der er sket de seneste måneder - de liv vi har mistet til pandemien, kan vi forstå omfanget af, hvad det skete. Jeg vil gerne takke dem, der muliggjorde genoptagelsen af ​​mesterskabet, UEFA, dets præsident og alle de mennesker på banen, der gjorde det muligt at slutte sæsonen.

Allegri fortsatte med at lykønske Bayern München med at vinde Champions League, og Sevilla med at vinde til Europa League, ligesom han kaldte udskydelsen af EM en modig beslutning.

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Tidligere FC Nordsjælland-profil vender hjem til hollandsk fodbold

Læs også:Lyon-boss: Roma vil også have Barca-emne