Video : Tipsbladet
Superliga

Randers FC sikrer sig store talenter: Glemmer at de kun er 16 år

Randers FC har skrevet kontrakt med to af klubbens største talenter, der til sommer springer ud som fuldtidsprofessionelle.

Randers FC har sikret sig kontrakter med de to U17-spillere Filip Bundgaard Kristensen og Mads Enggård.

Begge de talentfulde spillere har begge skrevet under på tre-årige kontrakter, hvilket betyder, at de fra sommer bliver en fast del af Superliga-truppen. 

Begge har allerede trænet flere gange med Superliga-spillerne og har gjort det så overbevisende, at fuldtidskontrakterne nu er en realitet. 

 en fast del af Randers FC’s 3F Superligatrup.

- Det er to virkelig store talenter, som vi har sikret os aftaler med. De har præsteret virkelig godt på U17-ligaholdet, er begge udtaget til U17-landsholdet og gør det også godt i træningen med førsteholdet.

- Man glemmer nogle gange, at de kun er 16 år, når man ser dem med de voksne drenge på træningsbanen, og det siger en del om, hvor dygtige de er. Nu skal de fortsætte med at suge til sig og byde sig til, inden det hedder fodbold på højeste niveau næste år, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Slavia Prag

Filip Bundgaard Kristensen lillebror til Oliver Bundgaard Kristensen,der i 2019 blev rykktet op i Superliga-truppen.

- Filip har været et stort talent lige siden han var helt lille og domineret kampene trods sin klejne statur, og han har da også tiltrukket interesse fra store klubber.

- Det er en spiller med x-factor, som er god til at finde mellemrum, sætte medspillerne op, men også selv være kampafgørende. Det talent skal vi fortsætte med at udvikle på, så han også kan gøre det på seniorniveau i fremtiden, siger Søren Pedersen.

Læs også:Avis: Tyske og engelske klubber lurer på Kasper Junker

Mads Enggård har blandt andet en fortid hos FC Midtjylland, hvor han spillede frem til U15, inden skiftet til Randers.

- Mads har udviklet sig rigtigt meget det seneste år og er helt sikkert en spiller, vi kommer til at se mere til i fremtiden. Udover at være teknisk stærk har han også en god spilforståelse og en stor motor til at løbe begge veje fra hans position på den centrale midtbane.

- Det er også blevet belønnet med en landsholdsudtagelse til U17-landsholdet, så han går en spændende fremtid i møde, siger Søren Pedersen.

Begge spillere gør 10. klasse på Randers Realskole færdig og springer fra sommeren ud som professionelle fodboldspillere, hvilket de begge er ganske overvældede over.

- Det føles helt vanvittigt. At skrive under på en Superliga-kontrakt som 16-årig og komme op i truppen med alle stjernerne fra Randers. Det er fantastisk at komme på kontrakt i den klub, som jeg altid har fulgt og elsket.

- Jeg føler, at jeg har arbejdet virkelig hårdt for det, så det er en stor forløsning. Jeg fik en drengedrøm opfyldt ved at få debut, og nu handler det så om at komme ind i flere Superliga-kampe og spille mod de bedste i Danmark. Drømmen på længere sigt er at komme til udlandet, men lige nu handler det om at udvikle mig bedst muligt i Randers FC, siger Filip Bundgaard Kristensen, der fik Superliga-debut tilbage i juli, da Randers FC vandt over Hobro IK. 

Mads Enggård er helt på højde med sin holdkammerat, når det kommer til begejstringen over kontrakten. 

- Det føles helt surrealistisk. Det er det største, der er sket for mig fodboldmæssigt, for det er jo det, jeg spiller fodbold for. Det er noget, jeg ikke turde drømme om, da jeg kom til klubben for et par år siden, men min tid her har simpelthen været fuldstændig fantastisk, og nu står vi så her. En drengedrøm er opfyldt, men nu handler det om at sætte nye mål. Næste mål bliver at få Superliga-debut, og nu har Filip fået sin, så det må være min tur næste gang, siger Mads Enggård

Læs også:Har FC Midtjylland nerverne til kampen om 200 millioner kroner?

Læs også:To kampe venter for U21-landsholdet: Her er truppen

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 3. spillerunde