Video : Tipsbladet
Superliga

Randers FC sælger målfarlig angriber til engelsk klub

Emil Riis er fortid i Randers FC, der har solgt angriberen til engelske Preston.

Randers FC har solgt angriberen Emil Riis, der skifter den engelske klub Preston North, der har hjemme i The Championship

– Emil har naturligvis tiltrukket meget interesse. Sådan er det jo med målscorere, der præsterer både på klub og ungdomslandsholdniveau. Derfor har vi hele tiden vidst, at et salg kunne være et emne i det her transfervindue. Vi har dog været opsatte på, at det skulle være det rigtige for såvel Emil som os, og her var det tilbuddet fra Preston, som var mest attraktivt. Vi er stolte over, at klubben endnu engang kan skyde et af vores talenter afsted og ønsker Emil held og lykke med endnu et engelsk eventyr, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Randers FC tjener formentlig ganske gode penge på handlen, da Emil Riis nemlig så sent som i foråret underskrev en ny aftale med Randers FC.

– Vi fik lavet en del vigtige forlængelser i forårssæsonen, og det er en stor del af vores strategi. Vi skal sørge for, at spillerne er så glade for at være her, at de vil forlænge. Samtidig ved de så også, at de kan komme videre, når det rigtige tilbud kommer. Det er salget af Emil Riis et godt eksempel på, siger Søren Pedersen.

Salget af angriberen, der har nettet 18 gange i 72 kampe for Randers FC, betyder nu, at Randers FC skal på spillerjagt inden transfervinduet lukker mandag midnat.

– Salget betyder selvfølgelig, at vi skal have fundet en erstatning for Emil. Vi har stor tiltro til vores offensive kræfter i truppen, men vi skal have fundet et par spillere, der kan være medvirkende til, at vi fortsat kan skabe mange chancer og score mange mål. Det er vores helt store fokus lige nu, siger Søren Pedersen.

Emil Riis skifter til Preston på en fireårig aftale og nåede at score to gange i den aktuelle Superliga-sæson.