Video : Tipsbladet
Superliga

Selskabet bag FCK nedjusterer: Forventer nu omkring 300 mio. i minus

Parken Sport & Entertainment forventer et kæmpe millionunderskud i 2020.

Selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment (PSE), har netop sendt en selskabsmeddelelse ud, hvor det fremgår, at man nedjusterer forventningerne til årets resultat.

Hvor man tidligere forventede et minus på mellem 250 til 200 millioner kroner før skat, har man nu nedjusteret til mellem 310 og 280 millioner kroner i underskud for 2020. 

Det er med andre ord blodrøde tal, man regner med at skulle fremvise, når man i foråret offentliggør sit regnskab for det igangværende år.

Nedjusteringen kommer bare et par uger før offentliggørelsen af delårsrapporten fra 3. kvartal, og det viser altså, at PSE er særdeles hårdt ramt af coronakrisen.

Lukningen af Lalandia i foråret gjorde ondt på økonomien i selskabet, og det gør også ondt, at man ikke kan lukke tilskuere ind på stadion. 

- Med den seneste udmelding fra regeringen kan vi ikke forvente, at vi kan byde vores fans indenfor i Parken foreløbig. Det er en trist og alvorlig udvikling for fodbolden i Danmark og vi mener heller ikke, at der er evidens for nødvendigheden af en så restriktiv tilgang. Vi har tværtimod bevist, at vi kan have op mod 8.000 tilskuere under sundhedsforsvarlige forhold. Jeg vil opfordre regeringen til at gentænke beslutningen og vise vilje til imødekommenhed, siger bestyrelsesformand Bo Rygaard i selskabsmeddelelsen.

Nedjusteringen skyldes, at man forventer, at coronarestriktionerne også i fjerde kvartal vil påvirke både Lalandia og FCK's forretninger. Det er dog behæftet med usikkerhed, fremgår det af meddelelsen.

Det er bare godt tre uger siden, at Parken Sport & Entertainment måtte nedjustere årets forventninger med 65 millioner kroner, da man ikke formåede at spille sig i Europa League-gruppespillet.