Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Vejle-juvel kan blive mange millioner værd

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem AaB og Vejle Boldklub.

AaB - Vejle Boldklub 1-3 (1-1)

Frederik Børsting, 1-0 (11.)
Allan Sousa, 1-1 (30.)
Allan Sousa, 1-2 (87.)
Saeid Ezatollahi, 1-3 (90.)

Kampens bedste
AaB

Jakob Ahlmann er som regel en bundsolid venstre back, men i mandagens kamp var han meget mere end det. Den 29-årige wingback var nemlig flyvende og fløj frem og tilbage ude i sin venstre side, hvorfra han endda også leverede en flot assist til Frederik Børstings mål i opgøret. Det var en præstation af høj klasse fra Jakob Ahlmann.

Vejle Boldklub
Han har godt nok ikke scoret i Superligaen endnu, men man forstår, hvorfor Vejle Boldklub vil have et større millionbeløb for Wahid Faghir. Den 17-årige angriber startede i dagens kamp på toppen, og han viste sig at være en stor mundfuld for AaB’s forsvarsspillere. Selvom Wahid Faghir kun er 17 år, er han i hvert fald fysisk klar til Superliga-fodbold, mens han også har en fin teknik. Han ligner et af Superligaens næste store millionsalg.

Også angrebskollegaen Allan Sousa, der scorede to gange, og anfører Jacob Schoop gjorde rigtig god figur i kampen.

Kampens værste
Jores Okore havde ikke den bedste dag på kontoret. Den 28-årige stopper havde især i første halvleg sit hyr med Vejles angrebsspillere, men også kort før tid var han tæt på at levere en meget dyr fejl. Han forærede nemlig en meget stor chance væk, og han skal glæde sig over, at Lucas Jensen sparkede forbi i situationen. 

Kampens detalje
Vejle Boldklubs cheftræner, Constantin Galca, er en kontant mand. Det fik han vist i mandagens kamp. Kevin Yamga startede inde for oprykkerne, men efter blot 19 minutter blev den franske back revet ud - til spillerens egen forundring. Der var ikke tale om en skade, men Vejle ønskede blot mere defensiv stabilitet på backen, og derfor blev han afløst af Tobias Mølgaard. Det er ikke hver dag, at man ser en fit spiller blive udskiftet efter kun 19 minutter. 

Det var desuden Vejles første sejr i Aalborg i Superliga-regi. De havde ikke vundet en eneste af deres forgangne 18. udekampe mod AaB i Superligaen. 

Læs også:OB-bomber viser målform før comeback: Scorer to for reserverne

Læs også:FCM-keeper kan misse Liverpool-brag: Håber, han bliver klar

Læs også:FCM-kaptajn om frustrerede stjerner: Vi har løst det internt

Læs også:"Don Ø" var til fodbold i Brøndby: Inviteret af bestyrelsesmedlem

Læs også:Bookmaker lukker for spil på ny FCK-træner: Folk kan have insiderviden