Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand imponeret af Jens Jønsson: Han er blevet langt mere disciplineret

Kasper Hjulmand forklarer udtagelsen af de to mulige landsholdsdebutanter.

Kasper Hjulmand udtog tirsdag eftermiddag sin landsholdstrup til de kommende landskampe mod Sverige, Island og Belgien, og her var der især to overraskelser.

Både Jens Jønsson fra Cadiz og Mikkel Damsgaard er nemlig blevet udtaget, og de kan få deres første spilleminutter på A-landsholdet, efter at de ellers tilsammen har spillet 56 ungdomslandskampe.

Det er dog et par år siden, at Jens Jønsson gjorde sig på ungdomslandsholdene, men den 27-årige midtbanespiller har imponeret Kasper Hjulmand, siden han i sommer skiftede fra tyrkiske Konyaspor til spanske Cadiz.

- Jens Jønsson  er en spiller, vi har kendt i DBU længe, og som har været en god spiller i sine ungdomsår også. Han har lavet et skifte til Cadiz, hvor han har gjort rigtig, rigtig god figur, og de er kommet godt fra start. Han spiller hver gang og er utrolig driftsikker og meget, meget hurtig på fødderne.

Læs også:Jens Jønsson og Mikkel Damsgaard kan debutere: Her er landsholdstruppen

- De har bolden knap som meget som andre hold i ligaen, men han er en defensiv midtbanespiller, som er blevet langt mere disciplineret, og som dækker rummene fantastisk af foran sin backlinje. De har fået gode resultater i ligaen og er kommet godt fra start og udstråler selvtillid, sagde Kasper Hjulmand på pressemødet i forbindelse med udtagelsen.

Den tidligere AGF-midtbanespillers første udtagelse skal også sende et signal til andre spillere.

- Sverige-kampen er den sidste testkamp, hvor man kan se noget andet, og jeg vil også sige, at det er et signal om, at hvis man gør det godt, er der mulighed for at komme på landsholdet. Jens har gjort det rigtig, rigtig godt de seneste måneder, lød det fra landstræneren.

En spiller for fremtiden
Den anden debutant, Mikkel Damsgaard, har imidlertid været mere eller mindre fast mand på U21-landsholdet i kvalifikationen til U21-EM næste sommer, mens han også har bidt sig fast i startopstillingen i italienske Sampdoria.

Læs også:LIVE: Kasper Hjulmand udtager A-landsholdet til årets sidste landskampe

Nu skal den 20-årige kreatør også prøve kræfter med A-landsholdet.

- Mikkel Damsgaard er en spiller som på U21-landsholdet har præsteret godt og er et offensivt talent. En spiller for fremtiden, men som har bidt sig ind på Sampdoria-mandskabet hurtigere, end man måske kunne forvente. Han har i hvert fald spillet de sidste tre kampe fra start og scoret et rigtig godt mål og lavet en assist, og han er faldet godt ind i holdet og er fleksibel i Sampdoria.

- Så det er en spiller, som vi inviterer ind og kigger på, hvordan han falder ind i gruppen. Vi glæder os til at se ham med de andre, fortalte Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand kender også Mikkel Damsgaard særdeles godt, efter som at de har arbejdet sammen i FC Nordsjælland.