Video : Tipsbladet
Superliga

Ekstra karantænedag til Rosted: Her er begrundelsen

Fodboldens Disciplinærinstans mener, at Sigurd Rosted har overtrådt DBU's adfærdkodeks, særligt det punkt der handler om at vise respekt.

Brøndby-spilleren Sigurd Rosted fik tirsdag en ekstra spilledags karantæne af Fodboldens Disciplinærinstans. Årsagen er, at han smadrede ruden på en glasdør efter sin udvisning mod FC Midtjylland for ni dage siden.

I forbindelse med straffen har instansen begrundet, hvorfor den mener, at Rosted skulle have 19 karantænepoint og altså en ekstra dag i skammekrogen. Instansen henviser til DBU's adfærdskodeks, som spillere og trænere skal efterleve.

Læs også:Smadrede glasdør: Brøndby-spiller får ekstra karantænedag

Her hedder det i punkt 3.1: "Vis respekt for dine med- og modspillere, dommerne, trænerne, lederne og tilskuerne gennem din opførsel, dine handlinger, udtryk og udtalelser samt dit ordvalg."

Det er særligt på det punkt, konkluderer Fodboldens Disciplinærinstans, at Sigurd Rosted har overtrådt adfærdskodekset.

Det fremgår dog omvendt af kendelsen, at Brøndby IF og Rosted ikke mener, at han burde have en straf oven i den ene karantænedag, som hans udvisning gav i sig selv.

Læs også:Revser Brøndby-spillers opførsel: Hvor pokker er vi henne?

Rosted hævder, at han ikke havde til hensigt at ramme ruden, men at han uheldigvis kom til det, "da hånden glider fra træværket og ned på ruden grundet sved efter at have spillet kamp," som klubben skriver i sin redegørelse.

Brøndby hævder også via stadionchef Tom Larsen, at ruden i forvejen var revnet, fordi et stativ til kampbolden havde ramt den i en tidligere kamp. Derfor var det planen, at ruden skulle skiftes. Klubben hæfter sig desuden ved, at dommerteamet ikke havde indberettet episoden.

Kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans står ved magt og kan ikke ankes.

Læs også:Frustreret Brøndby-anfører: Vi taber, når vi er gode

Læs også:FC Midtjylland vinder på sent comeback mod Brøndby

Læs også:Carlsen: Brøndby-profil slap heldigt fra dommer-skub