Skandinavien

Malmö FF er svenske mestre: Jon Dahl fører klubben tilbage på tronen

Skånske Malmö kan nu igen kalde sig svenske mestre efter en sejr på 4-0 over Sirius.

Jon Dahl Tomasson forlod jobbet som assistenttræner for det danske landshold for jobbet som cheftræner i den svenske topklub Malmö FF, og nu kan han også kalde sig svensk mester.

Det kan han desuden sammen med klubbens danskertrio i form af Lasse Nielsen, Anders Christiansen og Søren Rieks, som også var med i startopstillingen i den kamp, som sikrede dem et nyt sæt guldmedaljer.

Mesterskabet kom hjem efter en klar 4-0-sejr over Sirius på hjemmebane, hvor Thelin og føromtalte Christiansen havde sørget for, at der stod 2-0 til Skåne-klubben efter bare otte minutters spil.

Herefter blev føringen udvidet efter et kvarter ved Toivonen, og så var man ellers klar til at komme i Systembolaget efter champagne. Sådan stod kampen længe, inden Eric Larsson lukkede og slukkede helt for opgøret med et kvarter tilbage af kampen til 4-0.

Resultatet betyder, at Malmö nu er 10 point foran Elfsborg på andenpladsen, og med bare tre kampe tilbage af turneringen, som følger kalenderåret i Sverige, så kan de ikke blive indhentet længere.

Malmö havde været inde i en lidt tør periode i forhold til mesterskaber, da de ikke havde vundet et siden 2017. Men det har de altså nu, som desuden er deres 24. af slagsen.