Video : Tipsbladet
Landshold

November bliver afgørende: Ender Solbakken som norsk landstræner?

Den tidligere FC København-manager Ståle Solbakken næste job kan blive som landstræner for Norge.

Norsk landsholdsfodbold har ikke haft det godt i mange år, og i de kommende Nations League-kampe mod Østrig og Rumænien er der tilsyneladende meget på spil for landstræner Lars Lagerbäck.

Den norske avis VG peger på, at det kan få afgørende betydning for hans jobsikkerhed. Særligt nu hvor en træner som Ståle Solbakken er blevet ledig på markedet.

Læs også:FCK-målmand om Solbakken-fyring: Jeg tror også, han var chokeret

Indtil videre har det norske fodboldforbund dog ikke kontaktet Solbakken i forhold til et job, ligesom han heller ikke har sagt ja til nogen andre efter fyringen som FCK-manager for en måned siden.

- Men hvad gør NFF, det norske fodboldforbund, hvis Norge fejler i de to sidste kampe i Nations League mod Rumænien og Østrig? Er det så rigtigt at fortsætte med en landsholdschef, som er mislykket - igen - når der sidder en god kandidat ledig, som ikke koster noget at hente og er villig til at tage jobbet, lyder det fra VG's Knut Espen Svegaarden.

Læs også:Solbakken bryder tavsheden: Jeg skal fortsat tælle til ti

Han kalder desuden Ståle Solbakken for 'elefanten i rummet' i forbindelse med den nuværende periode for det norske landshold.

Han peger endvidere på, at det er en kompliceret situation. Særligt tidsmæssigt. Derfor bliver november meget afgørende, og det bliver fastslået, at det langt fra er sikkert, at en som Ståle Solbakken stadig er ledig, når man træder ind i 2021.

Det norske landshold har ikke været med til en slutrunde siden 2000, og senest missede de deltagelse ved det kommende EM efter et nederlag på 1-2 hjemme mod Serbien.

Læs også:Tøfting undrer sig over Ståle-fyringen: Han kunne jo have vendt det

Læs også:Avis: Ståle Solbakken fyret over telefonen

Læs også:FCK-storaktionær lægger sig ned: FCM er Danmarks mest veldrevne klub