Video : Tipsbladet
Landshold

Norsk landskamp i fare: Det kan få dramatiske konsekvenser

Søndag aften skal Norge spille udekamp mod Rumænien i Nations League, men de norske spillere har ikke fået lov til at rejse endnu, og kampen hænger i en tynd tråd.

Det skabte en hel del kritik, da landskampen mellem Norge og Israel forleden blev aflyst, fordi en af de israelske spillere var blevet ramt af corona. Det var dog ikke så slemt for det norske landshold, da der var tale om en venskabskamp. Nu brænder det dog noget mere på.

Nu er også søndagens udekamp mod Rumænien nemlig kommet i fare, og det er et problem, fordi der her er tale om en officiel Nations League-kamp. Efter dialog mellem det norske fodboldforbund og sundhedsmyndighederne har spillerne dog ikke fået lov at rejse ud endnu, og ingen ved, om de får det.

Afrejsen til Rumænien strider nemlig mod de norske regler, og det får nu fodboldforbundet til at sende et åbent brev til myndighederne. Her advarer man om, at Norge er i gang med at bryde de europæiske aftaler og retningslinjer:

- Fodboldforbundets vurdering er, at der ikke er taget højde for situationer som denne, og at konsekvenserne ved ikke at stille op til kamp er meget store for norsk fodbold, skriver det norske fodboldforbund blandt andet i brevet.

Og det er ikke kun i det interne brev, der er bekymring omkring en mulig aflysning af landskampen:

- Dette kan få dramatiske konsekvenser. Vi risikerer at misse to landskampe, og vi er i fare for at blive degraderet fra niveau to af UEFA, siger generalsekretær i det norske fodboldforbund Pål Bjerketvedt til den norske avis VG.

Fra officielt hold lyder det lørdag aften, at søndagens kamp er udsat, men ingen ved endnu noget, og alt tegner temmelig kaotisk.