Video : Tipsbladet
Superliga

Medie: Udenlandsk klub har "seriøs" interesse i Brøndby IF-spiller

Brøndby-stopper er på blokken i polske Legia Warszawa. Islændingen har kontraktudløb til sommer og kan således tale med interesserede klubber fra 1. januar.

De har mange dygtige stoppere i Brøndby IF, men flere af dem kan inden for ikke så mange måneder være fortid hos de blå-gule.

I hvert fald løber flere kontrakter ud, så Brøndby skal også beslutte, hvad der skal ske med de spillere.

En af de spillere, der er eftertragtet, er islandske Hjörtur Hermannsson. Hans aftale med Brøndby IF løber ud til sommer, og umiddelbart har der ikke været rygter om en forlængelse.

Til gengæld er der rygter om interesse. Det er det polske medie Przeglad Sportowy, der skriver, at Hjörtur Hermannsson er interessant for mesterklubben Legia Warszawa.

Læs også:Island dropper to Superliga-spillere til kamp mod Danmark

Hermannsson, 25 år, har spillet i Brøndby siden 2016, hvor han skiftede til klubben fra PSV. Men både i denne og i sidste sæson har han ikke været i startopstillingen, når alle mand har været klar.

Den islandske landsholdsspiller står bag Sigurd Rosted, Andreas Maxsø og Anthony Jung i Brøndbys centrale forsvar, så det ligger i kortene, at han snart skal videre.

Og det kan altså blive Legia. Klubben kan tale kontrakt med ham seks måneder før udløb, altså fra 1. januar 2020, og mediet skriver, at interessen i Hermannsson er så seriøs, at Legia måske prøver at købe ham fri af Brøndby i januar i stedet for at vente på kontraktudløb.

Lykkes det Legia at hente stopperen, vil han blive den første islænding i klubbens historie.

Læs også:Før skæbnekamp og besøg i Parken: Island dropper to Superliga-spillere

Tidligere har Anthony Jung gjort det klart, at pilen peger mod et skifte tilbage til Tyskland, når aftalen med Brøndby løber ud. Det gør den til sommer. Så BIF skal altså overveje, om man skal sælge den vespillende tyske allerede i januar, eller om man holde fast frem til sommer og så lade ham gå på en fri transfer.

Der kan meget vel komme en del udskiftning i Brøndbys trup de kommende par transfervinduer - også Lasse Vigen Christensens og Marvin Schwäbes aftale med klubben løber ud efter denne sæson, det samme gør reservemålmand MIchael Tørnes' aftale, mens også Niels Frederiksen har en kontrakt, der løber til udgangen af denne sæson.

Hjörtur Hermannsson er i øjeblikket med det islandske landshold, som han står noteret for 17 landskampe for.

For Brøndby har han spillet 104 kampe i Superligaen indtil videre.

Læs også:Brøndby IF sparer spillere i pokalkamp

Læs også:Brøndby-profil før AaB-kamp: De er notorisk gode på hjemmebane

Læs også:Hedlund taget til nåde - to profiler skadet