Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - SønderjyskE

SønderjyskE skal forsøge at fortsætte de gode takter, men Superligaens tophold har det traditionelt ikke nemt mod OB.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense 
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #obsje #sldk

Holdnyt:
OB:
Landskampspausen har uden tvivl været lang på Fyn efter 1-3 nederlaget i Brøndby for snart to uger siden. OB mødte op til kampen med to friske sejre i bagagen, men kunne ikke fastholde momentum, og Jakob Michelsens mandskab har generelt været svingende i denne sæson, som startede med et brag af en kamp mod FC København.

Derfor er fynboerne også en lidt lunken nummer otte før den kommende runde.

OB har gode erfaringer mod SønderjyskE, som holdet ikke har tabt til i de seneste seks indbyrdes møder. Vi skal helt tilbage til 2017 for at finde det seneste nederlag på hjemmebane.

Både Moses Opondo og Mart Lieder har begge været tvivlsomme til opgøret, og kun førstnævnte er blevet klar til at spille.

SønderjyskE:
Glen Riddersholms mandskab vandt senest 3-0 over AC Horsens og forsvarede dermed førstepladsen i Superligaen. At Haderslev-klubben skulle indtage pladsen som dukse efter otte runder, var der næppe mange, der havde set komme.

At SønderjyskE er nummer et i Superligaen er på mange måder en langefinger til diverse statistikker. Smag lige på dem her om topholdet:

- SønderjyskE er det hold i Superligaen, der har haft mindst boldbesiddelse.

- SønderjyskE er det hold i ligaen med næstfærrest afslutninger.

Læs også:Jess Thorup forlod Genk: Én ting fortryder han stadig

- SønderjyskE har færrest hovedstød på mål.

- SønderjyskE er det hold i Superligaen med færrest succesfulde afleveringer.

- SønderjyskE er det hold i ligaen, der har færrest succesfulde afleveringer på modstandernes halvdel.

Så hvad er det, SønderjyskE kan? Glen Riddersholms mandskab kan først og fremmest bryste sig af den højeste scoringsprocent, og derudover udmærker holdet sig med en no bullshit-tilgang i defensiven.

Og så har de Haji Wright. Superligaens topscorer, der i øvrigt lige har forlænget sin kontrakt, misser dog opgøret mod OB med en skade. Det samme gør midtbaneprofilen Mads Albæk samt Ogenyi Onazi.

Karantæner:
OB: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-4-3): Christensen - Larsen, Tverskov, M. Lund - Laursen, Okosun, Thomasen, Skjelvik - Sabbi, Jebali, Kløve

SønderjyskE (3-5-2): Thomas - Banggaard, Gartenmann, Kanstrup - Bah, Simonsen, Ekani, Eskesen, Dal Hende - Jacobsen, Frederiksen

Profilen:
SønderjyskE kan bryste sig af klubbens første danske A-landsholdsspiller i form af Alexander Bah, der debuterede for Danmark i venskabskampen mod Sverige - og kom på måltavlen. En uforglemmelig oplevelse for wingbacken, men nu er hverdagen tilbage, og søndag skal han følge op med en god præstation mod OB. Han står han blandt andre over for sin landsholdskollega Oliver Christensen.

Læs også:To Brøndby-talenter træner med førsteholdet resten af efteråret

Vidste du, at..:
OB er den klub, Glen Riddersholm har mødt næstflest gange som cheftræner i Superligaen. 24 gange har den tidligere guldtræner stået over for fynboerne. Det er blevet til syv sejre, syv nederlag og otte pointdelinger.

Dom:
Det kunne sagtens være på Fyn, at stimen bliver brudt for SønderjyskE. OB har traditionelt et godt tag på sønderjyderne, de er på hjemmebane, og på et tidspunkt må det vel stoppe for Riddersholms himmelstormere.

Det er i hvert fald mavefornemmelsen herfra. OB vinder 2-1 over SønderjyskE.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Succesfuld AaB-vikar: Dette er det sværeste ved træner-rollen

Læs også:David Nielsen: Tingene kan blive afgjort i denne periode

Læs også:OB-kreatør om landskampspause: Fint at få tankerne væk fra fodbolden