Højbjerg fik fuld tid i taktisk opgør mod Chelsea

En taktisk affære mellem Chelsea og Tottenham endte uden mål søndag. Arsenal tabte hjemme til Wolverhampton.

Det var to formstærke London-mandskaber, der søndag aften mødtes i Premier League, hvor Tottenham–manager José Mourinho gæstede sin tidligere hjemmebane Stamford Bridge.

Chelsea og Tottenham spillede om, hvem der skulle indtage en midlertidig førsteplads i den bedste engelske række, men ingen af holdene formåede at åbne målkontoen i kampen, der endte 0-0.

Pierre–Emile Højbjerg spillede hele kampen på Tottenhams centrale midtbane og leverede som altid masser af energi.

Kampens begyndelse bar præg af indbyrdes respekt de to hold imellem.

Gæsterne fra Tottenham skulle efter ti minutter blive det første hold, der kom til en farlig afslutning, da Steven Bergwijn fra kort afstand sparkede bolden tæt over mål.

Nogle minutter efter brød Chelsea bolden midt på banen. Chelseas Timo Werner modtog bolden i feltet og lagde den over i modsatte målhjørne via stolpen.

Men den 24-årige tysker havde bevæget sig ind i den forbudte zone ved afleveringstidspunktet, hvorfor linjedommeren rakte sit gule flag i luften for offside.

Halvlegen igennem skiftedes holdene til at have mest boldbesiddelse. Men boldbesiddelsen førte ikke til mange chancer, da begge hold så ud til at prioritere at stå dybt på egen banehalvdel.

Første halvleg endte altså med at blive en taktisk affære, hvor ingen af holdene turde at tage unødige chancer.

De samme tendenser fortsatte efter pausen, hvor holdene så ud til at være tilfredse med et uafgjort resultat.

Chelsea viste mest initiativ i anden halvleg, men det blev aldrig for alvor farligt.

Chelseas Timo Werner blev erstattet af Christian Pulisic med et kvarter tilbage af kampen, og heller ikke han formåede at skabe bemærkelsesværdige scoringsmuligheder.

Roman Abramovich havde nok håbet på mere i sin kamp nummer 1000 som Chelsea-ejer.

Det ene point til hvert af holdene betyder dog alligevel, at Chelsea indtager en midlertidig tredjeplads i Premier League med 19 point efter 10 kampe, mens Tottenham indfinder sig på førstepladsen med 21 point i den tætte topstrid.

Senere søndag aften tabte Arsenal 1-2 hjemme til Wolverhampton.

I den kamp udgik Wolverhamptons angriber Raul Jimenez, efter at han havde pådraget sig en alvorlig hovedskade i første halvleg.

Efter en luftduel med Arsenal-stopperen David Luiz blev Jimenez tilset af læger i ti minutter inde på banen. De to spillere havde stødt hovederne sammen.

Jimenez kunne ikke spille videre, men skulle ifølge Sky Sports være ved bevidsthed på hospitalet og reagere tilfredsstillende på behandlingen.

Luiz spillede kampen til ende med en bandage om hovedet.

Arsenal er efter nederlaget skuffende placeret som nummer 14 med 13 point efter 10 kampe, mens Wolverhampton er nummer 6 med 17 point.