Video : Tipsbladet
Superliga

Superligaen forklarer om Uhre-scoring: Han var offside, men...

Selv om Mikael Uhre var offside i opgøret mellem Brøndby og Lyngby, blev den ikke omstødt af VAR. Og Superligaen forklarer nu hvorfor.

Mikael Uhre var offside, da han gjorde det til 2-0 til Brøndby mandag aften mod Lyngby. Angriberen så ud til at være marginalt på den forkerte side af forsvarslinjen, og det bekræftes nu i VAR-hjørnet på Superligaens hjemmeside.

Men det var ikke, fordi VAR missede den mulige offsidekendelse, at målet mandag aften fik lov at stå, det var derimod, fordi man fra Superligaens side er blevet enige om, at en omstødelse af en kendelse via VAR skal være klar og tydelig, når det kommer til offside-situationer.

Læs også:BIF-træners kontrakt løber ud til sommer: Vi skal have en snak

Ifølge skrivelsen på Superligaens hjemmeside var Mikael Uhre offside med 28 millimeter. Flaget blev ikke hævet, og målet fik altså lov at stå efter VAR-gennemsyn.

- Vi kan konstatere, at der foregår en del debat om gårsdagens 2-0 scoring til Brøndby. Denne debat er bl.a. opstået, da TV desværre sætter en forkert placeret streg/linje på deres livetransmission. Dette har fået flere til at tvivle på dommernes afgørelse, som efterfølgende blev bakket op af VAR. Derfor har vi valgt at offentliggøre billedet fra VAR med den korrekte streg. Og ja, det viser at Uhre er offside med 28 millimeter. Men det er besluttet, i fællesskab med klubberne, at der kun skal laves en intervention (omstødelse af dommerens kendelse), hvis det er en clear & obvious/klar & åbenlys fejl, da vi i Danmark ikke ønsker Premier League-tilstande, skriver Superligaen på hjemmesiden.

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - Randers FC

28 millimeter har altså ikke været nok til at omstøde kendelsen, og det betyder, at havde linjedommeren hævet flaget efter scoringen, havde man holdt fast i offsidekendelsen, da man altså leder efter en klar og åbenlys fejl begået af linjedommeren.

Herunder kan du se VAR-teamets billede fra opgøret, hvor man altså har vurderet, at det ikke var en klar og tydelig fejl fra linjedommeren. Selv om Uhre altså reelt var offside.

Også i Holland opererer man med "clear and obvious"-situationer. I England er der ingen marginalgrænse - her går de ned til mindste detalje for at finde ud af, om der var offside eller ej.

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - november
Læs også:FC Midtjylland kæmper for at undgå tangering af negativ CL-rekord
Læs også:AC Horsens tager afsked med midtbanespiller