Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Lyngby BK

Lyngby jagter stadig sæsonens første sejr, mens AaB ikke har vundet i sine fire seneste kampe.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #aablbk #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det er ved at være lang tid, siden AaB vandt en fodboldkamp. Vi skal tilbage til sejren over Randers FC i begyndelsen af november. Siden har AaB spillet to uafgjort og tabt to, herunder pokalkampen mod B93 fra 2. division i den forgangne uge.

Den slags resultater er næppe godt nyt for trænervikaren Peter Feher, der ellers skulle være en af relativt få kandidater på klubledelsens liste. Uanset set hvad tyder det dog på, at han får lov til at gøre 2020 færdig.

For at gøre ondt værre blev anfører Lucas Andersen skadet i tirsdagens pokalkamp. Bagefter vurderede han, at ”det bliver nok ikke lige på søndag”, at han bliver klar, og ganske rigtigt bliver kampen uden kantspilleren. AaB må desuden undvære Jeppe Pedersen og Oscar Hiljemark til skader, mens Tim Prica har karantæne.

Til gengæld er Daniel Granli og Magnus Christensen blevet klar til at spille igen.

Tre point vil gøre AaB godt. Der er nemlig kun to af slagsen op til AGF på fjerdepladsen, men der er samtidig også kun to ned til Vejle Boldklub på tiendepladsen.

Lyngby BK:
2019 var et jubelår for Lyngby. Holdet gik fra nedrykningsfare i 1. division til oprykning til Superligaen og fik i øvrigt en glimrende start på tilværelsen som oprykker. Til gengæld har 2020 været tilsvarende dårligt.

Lyngby har kun vundet to Superliga-kampe i hele kalenderåret. Det er færre end Hobro IK, der kun spillede en halv sæson, inden klubben rykkede ned i 1. division.

Holdet er desuden det eneste, der endnu ikke har vundet i denne sæson. Derfor er det allerede ved at blive isoleret i bunden og har aktuelt 11 point op til VB på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Læs også:AaB-nederlag blev milliondyrt: Bestemt en mærkbar forskel

Cheftræner Christian Nielsen sidder stadig ude med sin hjernerystelse, så U19-træner Carit Falch vikarierer. Han må undvære langtidsskadede Adam Sørensen, mens også Rasmus Thellufsen, Frederik Gytkjær og André Riel har siddet ude på det seneste.

Thellufsen er dog blevet klar til at spille igen, ligesom Kevin Tshiembe er tilbage i truppen.

Karantæne:
AaB: Tim Prica
Lygnby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Rinne – Okore, Thelander, Ross – Pallesen, Fossum, Ferreira, Ahlmann – Kusk, van Weert, Børsting

Lyngby BK (4-3-3): Mikkelsen – Fosgaard, Winther, Geertsen, Hamalainen – Rømer, Enghardt, Torp – Gammelby, Jakobsen, Nielsen

Profilen:
Når Lucas Andersen sidder ude, skal de kreative AaB-indslag komme fra andre. Det kunne eksempelvis være Kasper Kusk. Han har dog haft en svær sæson med kun et enkelt mål i pokalturneringen og to oplæg i Superligaen.

Vidste du, at..:
Begge klubber stiller op med vikarer på cheftrænerposten. Hvor Carit Falch bare passer tjansen i Lyngby, til Christian Nielsen er frisk igen, er Peter Feher formentlig i spil til at blive udnævnt permanent træner i AaB.

Dom:
Det har været et skidt 2020 for Lyngby, og der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at det vender i årets næstsidste kamp. Resultaterne går i den forkerte retning, holdet må undvære sin træner, og flere profiler sidder ude.

Derfor tror vi også, at AaB vinder dette opgør. Det bliver 2-0 til hjemmeholdet.

Læs også:Skarp Superliga-lejesvend: Kæmper for at overbevise trænerne

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Halvvejs i Superliga-grundspillet: Disse klubber og spillere topper

Læs også:Superliga powerranking: Et afgørende splitsekund i Århus

Læs også:Lucas Andersen skadet igen: Usikker på hvor alvorlig den er