Video : Tipsbladet
Superliga

Jonas Thorsen opereret for testikelkræft

AC Horsens’ solide midtbanespiller Jonas Thorsen er 27. november blevet opereret for testikelkræft. Operationen forløb planmæssigt.

Jonas Thorsen blev i slutningen af november opereret for testikelkræft.

Det oplyser hans klub AC Horsens i en pressemeddelelse fredag.

Operationen forløb efter planen, og Jonas Thorsen kan nu koncentrere sig om at komme til hægterne igen. AC Horsens oplyser, at han hverken kommer til at træne eller spille kamp resten af 2020. 

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Randers FC

Jonas Thorsen fortæller, at han efter omstændigheder har det godt, og at han glæder sig over at være kommet igennem operationen.

- For mig er det gået rigtig godt, men det har selvfølgelig påvirket mine pårørende meget. Når man står midt i det, så gør man det, man skal, og for mig var det at have fokus på, at alt skulle blive okay igen på trods af en alvorlig melding.

- Man slår sit overlevelsesinstinkt til, for selvfølgelig skal man igennem det, og jeg fokuserede på mulighederne og de gode tal, der er for at komme godt igennem sådan et forløb. Jeg havde nok en praktisk tilgang til det, fortæller han i pressemeddelelsen.

Læs også:Skuffet Brøndby-anfører: Det er derfor vi taber

AC Horsens oplyser, at Thorsen er blevet raskmeldt, og at der "blot" venter diverse rutinetjek de kommende fem år.

- Det er en stor lettelse, at alt er gået godt, og det har været skønt at mærke, hvor godt sundhedssystemet fungerer, og at vi har et godt sikkerhedsnet i form af kontroller. Det er en god tryghed at have.

- Nu skal jeg i højere grad have fokus på den psykiske del i forhold til, om der kommer en reaktion efter en alvorlig sygdom, og vi har allerede haft mange gode samtaler derhjemme. Det er godt at tale om det, for det skal ikke være tabu at have testikelkræft, lyder det fra Thorsen.

AC Horsens spiller årets sidste Superliga-kamp søndag, når de møder Brøndby IF.

Læs også:Optakt: AGF - AaB

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - Vejle Boldklub

Læs også:Sætter alle sejl ind på pokalen: Vi kan ikke satse mere end vi gør