Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE Tager afsked med klublegende: Nu skal der yngre kræfter ind

SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen takker Johan Absalonsen for tiden i Haderslev-klubben.

Johan Absalonsens kontrakt med SønderjyskE udløber i disse dage, og den bliver ikke forlænget. Det er noget, som klubbens sportschef Hans Jørgen Haysen ærgrer sig ret meget over, da spilleren har haft en stor rolle siden sin ankomst i 2012.

Det gør han klart i et interview på sønderjydernes hjemmeside.

Læs også:Superliga-legende forlader klub: Ikke nødvendigvis færdig med fodbold

- Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel, når det handler om en spiller med den historik og betydning, som Johan Absalonsen har haft i SønderjyskE. Han er en vaskeægte kulturbærer, der er blevet lyseblå i hjertet, og han fortjener en fremtrædende plads i historiefortællingen om SønderjyskE, siger Haysen og fortsætter:

- Han var med i vores svære år, hvor vi kæmpede om overlevelse, og han har været med i de sæsoner, hvor det har været rigtigt sjovt. Jeg kan uden at fornærme nogen godt sige, at han har været den største spiller i klubben i den tid, jeg har været ved roret, lyder det fra SønderjyskE-sportschefen.

Læs også:Million-handler i sigte: 25 Superliga-profiler på affyringsrampen

Blandt andet husker Haysen tilbage på, at Absalonsen var topscorer, da klubben vandt sølv i Superligaen og i sidste sæson løftede trofæet, da de vandt pokalturneringen. Men nu bliver det ikke til mere.

- Vi har haft en række kontraktforlængelser med ham undervejs, men denne gang er det desværre slut. Vi ligger lunt i 3F Superligaen, og yngre kræfter skal køres ind på holdet, og vi må fremover klare os uden Absalonsens rutine og erfaring, selv om vi helt sikkert kommer til at savne ham i klubben, hvor han er en forgangsmand på og uden for banen, fortæller Haysen og ønsker sin nu tidligere spiller held og lykke.

I alt nåede Absalonsen at spille 200 kampe for SønderjyskE, hvor det kun er en kort afstikker til australsk fodbold, der har afbrudt tiden i Sønderjylland.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

Læs også:Medie: Philip Zinckernagel afviste disse klubber

Læs også:Karantæner - hvem er ude?