Video : Tipsbladet
Landshold

Ståle om Qatar: Ja til VM - Nej til træningslejr

Den norske landsholdstræner er ikke udelukkende begejstret for at spille fodbold i Qatar.

Gibraltar, Lettland, Tyrkiet, Montenegro og Holland er modstanderne i kvalifikationen til VM, der i 2022 afvikles i ørkenstaten Qatar i mellemøsten.

Et område der ikke just er kendt for at gå højt op i menneskerettigheder, hvorfor mange fodboldfans har luftet muligheden for at boykotte slutrunden.

Den norske landstræner, Ståle Solbakken erkender, at det er et svært spørgsmål. Det gør han i den svenske podcast Lundh, hvor han fortæller om sine egne overvejelser omkring Qatar.

Læs også:Træner om salg af dansk profil: Vi kan ikke erstatte ham

- Det er et kompliceret og vanskeligt spørgsmål.På den ene side er et boykot en mulighed. På den anden side kan du beslutte bare at gå ind og spille turneringen. Så er der flere muligheder midt imellem. Der skal de internationale humanitære organisationer tilkendegive deres synspunkter. Jeg har ikke set, at de endnu har sagt, at et boykot er den bedste løsning. Det kan være, at den bedste løsning på de værdier, som mange af os står for i den vestlige verden, er, at vise solidaritet med arbejderne, beskytte og forbedre deres hverdag. Det kan være bedst at deltage og lægge et stærkt fokus på det.

- Jeg har ikke en konklusion, men jeg synes, det er for let at sige, at man skal boykotte, fordi det ikke er sikkert, at det hjælper med at trække det i en retning, der gør det bedre for nogle mennesker i Qatar. Jeg synes, det er et åbent spørgsmål. Det er interessant at høre, hvad de internationale humanitære organisationer lander i, hvad de synes. Så kan det være, at Norge og Sverige kvalificerer sig, og at en norsk spiller kommer til mig og siger, at han ikke ønsker at deltage i Qatar på grund af den politiske situation, og alt hvad der er sket før mesterskabet. Så accepterer jeg det. Det har jeg ikke noget problem med, lyder det fra den tidligere FCK-træner.

Ståle Solbakken ser dog en kæmpe forskel i, om man tager til de mellemøstlige stater for at spille et VM eller tager dertil på træningslejr.

Læs også:Medie: To-cifret millionbud på dansk målmaskine

- Vi (FCK,red.) sagde, at vi aldrig mere ville rejse til Dubai til træningslejr. Jeg ved ikke, hvad der skete efter det. Men jeg tror, ​​det kan være en god erklæring, at du ikke tager på korte træningslejre og spiller kampe mod hold fra andre lande der.

- Det kan sandsynligvis være et godt statement, fordi det viser, at du står for noget. Så kan nogen sige, at det er dobbeltmoralsk at tage dertil for verdensmesterskabet, men ikke på en træningslejr. Men der må man se på det store billede, hvad verdensmesterskabet får af opmærksomhed. Man kan bruge opmærksomheden til at sætte fokus på de problemer, der eksisterer, og det kan hjælpe det i den rigtige retning, lyder det fra Ståle Solbakken.

Læs også:FC Nordsjælland snupper talent for næsen af de norske mestre

Læs også:AaB har fået norsk offensivspiller på radaren

Læs også:Scorede mindeværdigt Lyngby-mål: Nu har Geertsen fundet ny klub