Video : Tipsbladet
Talent

Ungdommens Champions League: Her er FCM's og OB's modstandere

UEFA har netop trukket lod til første runde af Youth League, ungdommens svar på Champions League. FC Midtjylland og OB var i bowlen.

I denne sæson har dansk fodbold to hold med i UEFA Youth League. Det drejer sig om OB, som er danske U19-mestre, og FC Midtjylland, hvis seniorhold kvalificerede sig til Champions League.

De og 62 andre var i bowlen, da UEFA onsdag middag trak lod til turneringens første runde. Det faldet således ud:

FC Midtjylland - Atlético Madrid

Basel - OB

Læs også:FCM har vist vejen: Nu er det OB's tur til europæisk fodbold

Det førstnævnte hold spiller på hjemmebane. Der spilles kun ét opgør i dette års turnering, der i det hele taget er meget anderledes, end den skulle have været. 

Det var meningen, at der i efteråret skulle have været et gruppespil for de U19-hold, hvis seniormandskaber deltog i Champions League (FCM for Danmarks vedkommende). Derudover skulle der have været en knockoutfase for de nationale mestre (OB for Danmarks vedkommende). Derefter skulle foråret have budt på en samlet knockoutfase.

Læs også:Unge FCM-drenge klar til Youth League: Giver uvurderlig erfaring

Men på grund af coronapandemien skrottede UEFA de planer. I stedet begynder turneringen først den 2. og 3. marts. Det bliver en ren knockout-turnering med altså kun ét opgør mellem holdene i hver runde.

Efter planen skal der spilles semifinaler og finale i Nyon i midten af maj. Den forsvarende vinder er Real Madrid, der besejrede Benfica i finalen. FC Midtjylland tabte til Ajax i kvartfinalen.

Læs også:Manden bag FCM's talentmaskine: Superliga giver robusthed før udlandet

Læs også:De bedste U19-hold må vente: Nordisk mesterskab udsat på ubestemt tid

Læs også:FCM-boss afslører klubbens transfer-strategi: Vi er jo købmænd