Video : Tipsbladet
Superliga

Absalonsen trækker stikket som fodboldspiller: Det skal han nu

Johan Absalonsen er færdig som spiller, og nu begynder et nyt kapitel for ham.

Ved udgangen af efterårssæsonen blev det meldt ud, at Johan Absalonsen ikke ville få sin kontrakt forlænget i SønderjyskE. Siden har den 35-årige kantspiller været i tænkeboks over karrieren, og nu er han kommet frem til at stoppe.

Det fortæller Absalonsen i et interview med Der Nordschleswiger, hvor han kommer ind på, at han gerne ville have fortsat i seks måneder mere, men at de tilbud, som han har fået ikke var attraktive nok.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

- Det er forbi. Jeg trækker stikket og bliver en fuldtidsstuderende. Jeg afslutter mit jura-studie til sommer, lyder det fra Absalonsen.

Den nu pensionerede fodboldspiller har studeret jura på deltid siden 2009, og han ved endnu ikke, hvad han skal bruge det til. Dog kan det blive til et samarbejde med politiet, ligesom han mener, at han gerne vil have noget erhvervserfaringen, inden han eventuelt vender tilbage til sportens verden.

Læs også:Transferplanen: Pokalvinderne vil finde guld i 1. division

Absalonsen kan se tilbage på en karriere, som blandt andet bød på syv og et halvt år i SønderjyskE, ligesom han også var en forbi klubber som Brøndby, OB og FC København. Endvidere var han i en kort periode også i Australien for Adelaide United.

I løbet af årene som professionel fodboldspiller blev det til flere højdepunkter, og han peger selv på, at det største var landsholdsdebuten i 2009 samt Superliga-sølvmedaljerne og pokaltriumfen med SønderjyskE.

Foruden pokalmesterskabet med Haderslev-klubben nåede han også at vinde turneringen med både OB, FCK og Brøndby, mens det også blev til dansk mesterskaber for ham under opholdene i både FC København og Brøndby.

Læs også:Sønderjyske jagter erstatning for Absalonsen

Læs også:Superliga-legende forlader klub: Ikke nødvendigvis færdig med fodbold

Læs også:SønderjyskE Tager afsked med klublegende: Nu skal der yngre kræfter ind