Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - Brøndby IF

Der venter et spændende opgør på torsdag, hvor Farum-klubben FC Nordsjælland får besøg af Brøndby IF.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #fcnbif #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Det blev som ventet et stille transfervindue i FC Nordsjælland, hvor de ventede til allersidst med at hive en kanin op af hatten. Klubben præsenterede Ajax-dansker Victor Jensen på en lejeaftale.

Han erstatter reelt Mikkel Rygaards plads i FC Nordsjællands-trup - Rygaard er blevet solgt til Lodz fra Polen, og det var den eneste justering i førsteholdstruppen i dette vindue.

Der er dog sket masser af interessante ting, hvor Tom Vernon har solgt størstedelen af sin aktieandel i Right to Dream - og dermed også FC Nordsjælland - til Mansour Group. I det sportslige setup i FCN er der også justeret, da Jan Laursen nu er bestyrelsesformand i FCN, mens Mikkel Hemmersam får det sportslige ansvar i klubben.

FC Nordsjælland går ind til foråret på rækkens ottendeplads med 16 point efter 13 kampe, og det var ikke, fordi det var noget stort efterår. Talenterne er dog blevet bedre af spilletid, og nu står der også nye folk på spring. Chukwuemeka Paul Nnamani har scoret fem gange i tre testkampe og ser ud til at få chancen til at starte foråret, mens 17-årige Tochi Chukwuani har været med fra start i alle tre testkampe og scorede i den sidste, og han står i den grad på spring til et gennembrud.

Også Andreas Schjelderup, bare 16 år, spillede fra start i sidste testkamp, mens Johan Djourou startede på bænken i det, der lignede den kommende startopstilling. Spillere som Johanthan Amon og Mohammed Diomande er ude med skader.

Brøndby IF:
Niels Frederiksens tropper overvintrede på andenpladsen i Superligaen med samme pointantal som FC Midtjylland, og nu skal klubben forsøge at følge op på de imponerende takter fra efteråret.

Læs også:Talenterne spiller mere i Superligaen under coronakrisen

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen lavede sine handler tidligt i vinduet, hvor man hentede Michael Lumb fra Horsens. Han er erstatningen for Blas Riveros, der er blevet langtidsskadet, mens den unge svenske angriber Oskar Fallenius også er skiftet til BIF.

Brøndby hentede også Jonathan Ægidius på sidstedagen i transfervinduet, men han skal i første omgang lære under de rutinerede målmænd i truppen.

På afgangssiden har Brøndby kun sagt farvel til Anton Skipper, der er blevet udlejet til Hobro IK, så det er i det store hele samme trup, Niels Frederiksen har at arbejde med.

Niels Frederiksen har roteret lidt i løbet af opstarten, og der er derfor et par spørgsmål om startopstillingen. Hvem skal eksempelvis spille ved siden af Mikael Uhre i angrebet? Bliver det Andreas Bruus eller Kevin Mensah, der starter på højre wing back? Og hvilke tre folk spiller på den centrale midtbane?

Sikkert er det, at Anis Ben Slimane ikke kommer i aktion. Han er ikke med i truppen. Unge Oskar Fallenius er udtaget til BIF's kamptrup.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl - Døhr Thychosen, Hansen, Yttergård Jenssen, Mesik - Kofod, Christensen, Schjelderup - Chukwuani, Nnamani, Sulemana

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Radosevic, Lindstrøm, Frendrup, Lumb - Hedlund, Uhre

Læs også:Topscorer, mester og skuffelse: Så ringe var vi til at forudsige Superligaen

Profilen:
Kamaldeen Sulemana scorede to gange i sidste testkamp, og den bare 18-årige ghaneser bliver bedre og bedre. Han har været på tale i både Leverkusen og Ajax, men de får glæde af ham i mindst et halvt år endnu i FC Nordsjælland. Han bliver i den grad en trussel for Brøndby-holdet.

Vidste du, at..:
Andreas Maxsø fik sit gennembrud i FC Nordsjælland, inden han tog til udlandet og fik chancen der. Men faktisk var han i Brøndby som ungdomsspiller og er nu anfører for klubben fra den københavnske vestegn.

Dom:
Det tegner til at blive et sjovt og underholdende opgør mellem to hold, der gerne vil frem i banen, og bare et af tidligere 31 opgør mellem de to hold i Farum er endt uden scoringer. Brøndby vandt senest med 2-0, men de tre foregående kampe er endt uden vinder, når holdene har spillet på Right to Dream Park.

Vi tror, at vi igen får et underholdende og tæt opgør. Det ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Superligaens tag-selv-bord: Mange spændende spillere er gratis

Læs også:DBU-chef om Brøndby-stjerne: Han tog alle med storm