Video : Tipsbladet
Superliga

Kæmpe pres på OB: En ny cheftræner er ikke nok

Der skal virkelig ske forbedringer på mange områder, hvis OB igen skal kunne blande sig i toppen af dansk fodbold.

OB har sæson for sæson ambitioner om at komme i Top-6., men oven på efterårets pauvre resultater og en masse uro omkring træner Jakob Michelsens fremtid i klubben, endte det skidt for det fynske flagskib i 2020, hvor holdet overvintrede med bare 16 point på kontoen.

Derfor var der set frem til en god start på foråret, da man i midtugen fik besøg af bundproppen fra Lyngby BK.

Men dels blev kampen ramt af snevejr, der gjorde det svært for begge hold i forhold til at få spillet til at hænge sammen og dels blev OB ramt af et rødt kort til Emmanuel Sabbi i anden halvleg, hvilket var til at give Lyngby overtaget.

Nedturen blev total, da Lyngby endte med at lave kampens enlige mål, hvilket nu har forstærket den dårlige stemning omkring den fynske klubs ambitioner og håb.

- Det efterlader et skidt indtryk at komme fra land på den måde, når hele klubben så gerne vil op i top 6.

- Det understreger de her store spørgsmål, man som direktion og bestyrelse må gå at stille sig selv i den her tid. Hvad er det for en vej, man skal med det her fodboldhold, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Han har sin bekymring i forhold til tilstanden i og omkring OB, for der er for mange ubesvarede spørgsmål. 

- Der bliver skiftet en cheftræner til sommer – det ved vi. Men det her med en genstart – det har OB prøvet før uden den store succes.

- Man skal overveje, om man har de rette strukturer, det rette budget og en god nok vurdering af egne talenter og de spillere, der bliver hentet ind. Gør man det rigtigt for at få et hold, der ikke bare skal være heldige for at spille med i top-6?

- Som jeg ser det, er det hverken den nuværende trup eller ungdomsarbejdet, der gør, at man med en ny cheftræner bare er ”garanteret” en plads i top 6, siger Troels Bager Thøgersen, der også har lavet sine egne undersøgelser i forhold til Superligaens hierarki.

- Vi har i Tipsbladet  i denne måned set nærmere på Superliga-klubbernes spillerbudgetter, og er OB placeret på vippen til at kunne kalde sig et top 6-hold. Man er er altså i forhold til budgettet ikke i en position, hvor man burde være ”garanteret noget” i forhold til top-6

Det her er ikke bare et enkelt års stolpe ud for OB – der er mange og større spørgsmål, der skal findes svar på, siger han.

OB er inden 15. spilerunde nummer ni i tabellen med 16 point inden søndagens udekamp mod FC Nordsjælland i Farum. Der er aktuelt syv point op til en plads blandt de seks bedste med otte runder tilbage af grundspillet.