Video : Tipsbladet
La Liga

Roser Braithwaite: Spiller en stor rolle i Barca

Ifølge tidligere spansk landsholdsspiller er Martin Braithwaite vigtig for den måde, FC Barcelona spiller fodbold på.

Den tidligere spanske landsholdsspiller Gaizka Mendieta har tilbragt lige så meget tid i den spanske storklub FC Barcelona, som danske Martin Braithwaite har.

Da Mendieta var aktiv, kom han frem i Valencia, inden han blev solgt til SS Lazio i Italien. Siden skiftede han til Barcelona på en etårig lejeaftale, inden han kom til England og Middlesbrough, hvor han i 2008 indstillede sin aktive karriere.

Så han ved, hvad han taler om, når han snakker FC Barcelona.

For Martin Braithwaite er det også ved at være et års tid, han nu har tilbragt i verdens måske største fodboldklub. Så hvordan ser Gaizka Mendieta på danskerens skifte og første år i Barcelona? Et skifte, der i øvrigt skete under ganske særlige omstændigheder, da Barcelona fik tilladelse til at handle efter vinduets lukning i februar 2020.

- Folk så en spiller, der spillede for et hold nederst i tabellen, og Barca er jo et af de største hold i verden. Om det er rigtigt eller forkert (at de kunne handle uden for vinduets åbning, red.), er en anden snak, men Barca manglede en angriber, og han passede godt til profilen. Han kendte ligaen og gjorde det godt for Leganés. Han kan score mål og bevæger sig ud i de åbne områder på banen. Han passer godt til Barca, siger La Liga-ambassadør Gaizka Mendieta i et videointerview med dansk presse og forklarer:

- Det var også en spiller, de hurtigt kunne bringe ind på holdet, fordi han kender ligaen. Nu er han der, arbejder hårdt og forsøger at gribe mulighederne. Han kommer med noget, de andre angribere ikke har. Og så handler det om at arbejde hårdt for at få flest mulige minutter på banen.

Selv om Gaizka Mendieta peger på, at Braithwaite passer godt til den måde, FC Barcelona spiller for tiden, er spørgsmålet, om det i virkeligheden ikke er et svaghedstegn for FC Barcelona.

Klubben ligger i øjeblikket blot nummer tre i La Liga, og der er hele otte point op til topholdet Atlético Madrid, der tilmed har spillet en kamp færre end Barcelona. Ronald Koemans Barcelona virker i hvert fald til at være meget langt fra tidligere tiders Barcelona-hold.

- Jeg er enig i, at det ikke er det Barca, som vi kender fra tidligere, men de mangler også Iniesta, Xavi og alle de spillere, der gjorde Barca til det, de var. Barca har tilpasset sig til de spillere, man har nu, i stedet for at forsøge at importere en stil uden tanke på, hvilke spillere der er i truppen. Det er smart. Og der spiller Braithwaite altså en stor rolle.

- Var jeg manager, ville jeg være glad for at have så mange spillere med forskellige profiler som muligt, for så har man svar til de mange spørgsmål, man bliver stillet over for i kampe. Han får minutter, fordi han kommer med noget, Barca ikke har. Han giver muligheder og svar på noget, andre ikke kan. Selvfølgelig må vi se, hvordan Barca udvikler sig i den nærmeste fremtid i forhold til, hvem der kommer, og hvem der bliver, men lige nu er det godt for et hold at have en spiller som ham, påpeger Gaizka Mendieta.

Klubben er uden Martin Braithwaite, når den onsdag aften møder Sevilla i Copa del Rey. Danskeren sidder ude med en mindre skade.