Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby Boldklub - Brøndby IF

Brøndby IF skal forsvare førstepladsen på udebane mod Lyngby, der har en masse tidligere BIF-spillere på holdkortet.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #lbkbif #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub: 
De kongeblå har været på sidstepladsen i det meste af sæsonen, men nu er Lyngby avanceret til næstsidstepladsen. De skal dog avancere yderligere, hvis det ikke skal ende med den nedrykning, de fleste mere eller mindre allerede har tilskrevet Lyngby.

Senest tabte Carit Falchs mandskab 0-1 mod AGF, og nu er der altså endnu et tophold på menuen.

Målet mod AGF er det eneste, Lyngby har indkasseret i de første to kampe, og det vidner måske om, at der er kommet lidt mere styr på defensiven. Det trængte Lyngby også til, og holdet har fortsat lukket flest mål ind af alle i Superligaen. 

Jens Martin Gammelby afsonede karantæne i Lyngbys kamp mod AGF, men han er tilbage søndag og står dermed ansigt til ansigt med alle sine tidligere holdkammerater. Gammelby er som bekendt udlejet fra Brøndby til Lyngby. Også Mathias Hebo Rasmussen er tilbage fra skammekrogen.

Marcel Rømer er ude med karantæne, mens Frederik Gytkjær er skadet. 

Brøndby IF:
Superligaens tophold er favoritter til at beholde førstepladsen i hvert fald en runde mere. 

De første to kampe i foråret har budt på fire point, og det er bestemt godkendt. Brøndby har forkælet fansene med point i denne sæson, men det samme kan man ikke sige om spillet på banen. Det er sjældent til at falde på halen over.

Brøndby har imidlertid været uhyre effektive, og holdets scoringsprocent på 23,9 er med afstand den højeste i Superligaen. Til sammenligning har Lyngby en scoringsprocent på 12,7. Brøndby er det hold, der har haft tredjefærrest afslutninger i denne sæson.

Brøndby har Sigurd Rosted i karantæne, og derudover er Blas Riveros på skadeslisten. Til gengæld er Michael Lumb tilbage i truppen, efter han har siddet ude i forårets to første kampe, ligesom nyindkøbte Oskar Fallenius er indlemmet i truppen. Begge spillere kan få deres officielle debut for klubben.

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Marcel Rømer
Brøndby IF: Sigurd Rosted

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Jørgensen, Gregor, Enghardt, Crone - Thellufsen, Torp, Hebo - "Greko", Nielsen, Gammelby

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Mensah, Lindstrøm, Frendrup, Radosevic, Bjur - Uhre, Hedlund

Profilen:
Lyngby Boldklub har et hav af tidligere Brøndby-spillere i truppen, og én af dem er Svenn Crone, der kan spille sin første hjemmekamp for de kongeblå mod sin barndomsklub. Det bliver helt sikkert en speciel kamp for Svenn Crone, som det også var, når han mødte Brøndby med Silkeborg IF. Crone forlod Brøndby i 2018.

Vidste du, at..
Lyngby Boldklub og Brøndby IF er de to hold i Superligaen, der har scoret færrest mål på hovedstød i denne sæson. De kongeblå er helt i bund med tre mål på hovedstød, mens Brøndby er næstsidst med seks fuldtræffere.

Dom:
Det bliver næppe en målfest søndag eftermiddag, og Brøndby skal nok få det vanskeligere, end tabellen måtte antyde. På et tidspunkt må marginalerne vende sig mod Brøndby, og vi tror, der godt kan gemme sig en overraskelse i den her kamp. Opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: