Video : Tipsbladet
Generelle

Leder: Denne klub vinder Champions League

Fra sløje resultater og tvivl om Josep Guardiolas fremtid i efteråret er Manchester City blevet favorit til både Premier League og Champions League, skriver Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Lederen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også det leveret til døren. Læs mere her.

Det er sjovt, så hurtigt lykken og medgangen kan vende.

Da Liverpool spillede 1-1 ude mod FC Midtjylland i Champions League, var Jürgen Klopps hold a point med Tottenham på førstepladsen, og da sidste runde i 2020 var spillet, lå Liverpool nummer ét, a point med den helt store rival Manchester United.

Manchester City derimod hakkede, skrattede og snublede sig gennem de første måneder af sæsonen, og da Josep Guardiola i november forlængede sin kontrakt, var det lidt af en overraskelse.

City lå langt fra førstepladsen, og de første historier om en vis metaltræthed i forholdet mellem træner, spillere og klub var dukket op.

Det lignede en reel mulighed, at spanieren og klubben skulle skilles fra drømmeforholdet uden at have vundet den Champions League-titel, der var Guardiolas helt store mission.

Nu er virkeligheden vendt på hovedet.

Liverpool-målmand Alisson Becker hjalp ufrivilligt til med et par vanvittige drop i Citys 4-1-sejr, men det er nærmere et symptom på mesterholdets egne problemer frem for en forklaring på, hvorfor City nu tre måneder efter Guardiolas kontraktforlængelse er storfavorit til mesterskabet.

Forfatter, Guardian-journalist og taktiknørd Jonathan Wilson beskrev for nylig, hvordan Guardiola ser ud til at have knækket koden til coronafodbold ved at ændre stilen.

Manchester Citys backs støtter i langt højere grad end i tidligere Guardiola-sæsoner midterforsvarerne og den centrale, defensive midtbanespiller, hvor Rodri har gjort det strålende suppleret af en ekstremt velspillende Ilkay Gündogan, der har udgangspunkt nogle meter længere fremme på midtbanen.

Det nye makkerpar i midterforsvaret Rúben Dias (hentet i Benfica i sommer) og en genfødt John Stones skal givetvis også have nogle procent af æren, og det samlede resultat er, at Citys modstandere kommer til uhyggeligt få chancer mod Guardiolas mandskab, der vel at mærke tillod alt for meget især i sidste sæson men egentlig også i perioder i sæsonerne forinden.

Jeg har før ment, at Champions League nu lå til Manchester City, og med den defensive sammenhængskraft i holdet drister jeg mig igen til at sige, at 10. gang meget vel kunne være lykkens gang.

Sidste år mislykkedes Guardiola fælt i kvartfinalen mod Lyon, hvor spanieren stillede op i en usædvanligt forsigtig opstilling for at undgå franskmændenes kontraspil.

Nu er Manchester City blevet vant til at spille i en mere afbalanceret formation, hvor man ikke er nærmest religiøst dedikeret til at sende backerne langt frem og dermed gøre sig sårbar for kontraer.

City spiller først mod Gladbach 24. februar og har lige nu Kevin De Bruyne på skadeslisten.

Men med smalhals på den iberiske halvø, en ny træner i Paris Saint-Germain, et meget chancebetonet og gavmildt forsvar i München og et ujævnt spillende Juventus-mandskab er det her måske Manchester Citys bedste chance hidtil for at gå hele vejen og vinde det trofæ, Guardiola og ejerne i Abu Dhabi så gerne vil vinde.