Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby forventer nyt underskud på transfers

I det netop offentliggjorte regnskab havde Brøndby IF underskud på transferaktiviteter. Klubben forventer et nyt et af slagsen.

Selv om Brøndby IF indledte 2020 med at sælge Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, kom klubben ud af året med et minus på transferaktiviteter. Igen for 2021 forventer den et samlet transferunderskud, denne gang på mellem -10 millioner og et rundt 0.

Underskuddet i 2020 og det forventede underskud i 2021 betyder dog ikke, at Brøndby køber spillere for højere beløb, end klubben sælger.

Det var eksempelvis ikke tilfælde i fjor, hvor klubben ifølge Tipsbladets halvårlige transferanalyse solgte de tre førnævnte for 31 millioner kroner og i den følgende sommer købte Andrija Pavlovic og Blas Riveros for langt mindre.

Brøndby IF redegør ikke specifikt i sit regnskab for, hvad det allerede realiserede og det forventede underskud dækker over. Klubben noterer dog, at "transferaktiviteter" også omfatter afskrivninger.

Rent regnskabsteknisk anfører man ikke hele transferbeløbet i det år, man køber en spiller. Man lægger i stedet transferpris, sign-on fee og eventuelt agenthonorar sammen og fordeler det over kontraktperioden.

Eksempel: Har man købt en spiller for 10 millioner, givet ham et sign-on fee på 2 millioner, og agenten får 1 million, er den samlede udgift 13 millioner. Får han en fireårig kontrakt, hedder regnestykket altså 13 / 4 = 3,25 millioner kroner i afskrivninger om året.

Sælger man ham i løbet af kontraktperioden, skal den resterende værdi dog afskrives med det samme. 

Posten "transferaktiviteter" udgjorde dog et langt mindre minus i 2020 end året før. Helt præcist -8 millioner mod -32,5 millioner i 2019. Det skyldes ifølge Brøndby IF, at klubben solgte spillere for højere beløb og afskrev mindre.

I 2021 bliver det altså enten lidt højere eller lidt lavere.

Læs mere om regnskabet her.