Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabsje #sldk

Holdnyt:
AaB:
Mandagens to kombattanter kan gå ind til kampen og skændes om, hvem der er mest formsvag. AaB’s byder ind med syv kampe på stribe uden sejr, senest et 2-1-nederlag til bundproppen AC Horserns.

Holdet har endnu til gode at vinde under den nye cheftræner, Marti Cifuentes. Samtidig er det gledet ned på niendepladsen. Alligevel har AaB alle chancer for at slutte grundspillet i top 6, men i dét spil er SønderjyskE's besøg en nøglekamp.

AaB har tre point op til OB på sjettepladsen, og SønderjyskE ligger a point med de fynske top 6-konkurrenter. Der skal dermed ikke nogen kandidatgrad i matematik for at regne ud, at AaB’s chancer i høj grad afhænger af, hvordan det går mandag aften.

Det er dog en streg i regningen, at Lucas Andersen og Oscar Hiljemark bliver ved med at sidde udenfor. Ingen af de to profiler har været i aktion i 2021, og den seneste besked fra AaB var, at deres respektive comeback ikke havde nogen faste datoer. Kasper Kusk er tilbage efter sygdom.

Til gengæld er Jakob Ahlmann tilbage efter afsonet karantæne.

SønderjyskE:
SønderjyskE’s aktuelle form byder på fire nederlag og en enkelt uafgjort i de seneste fem spillerunder. Det ene point kom dog i seneste runde, så i det mindste fik holdet stoppet blødningen en smule mod OB, og det var vigtigt.

Som beskrevet ovenfor ligger SønderjyskE og OB side om side på sjettepladsen, og det siger sig selv, at det havde gjort en verden til forskel, hvis fynboerne havde taget tre point i det indbyrdes opgør. Men det er altså stadig SønderjyskE, der skal jagte, da OB har en bedre målscore.

Klubben er desuden blevet kastet ud i stormvejr, efter flere medier kunne fortælle, at Hans Jørgen Haysen ikke træder til i AGF alligevel, fordi han havde en personalesag fra SønderjyskE-tiden. Det rejser nogle vigtige spørgsmål om, hvornår ledelsen vidste hvad.

Topscorer Haji Wright er tilbage i varmen, efter cheftræner Glen Riddersholm satte ham ud i kulden til OB-kampen. Det gjorde han på grund af en episode til træning.

Karantæne:
AaB: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Rinne – Pallesen, Thelander, Granli, Ahlmann – Ferreira, Fossum – Prica, Rufo, Hannesbo – Samuelsen

SønderjyskE (3-5-2): Thomas – Gartenmann, Kanstrup, Banggaard – Simonsen, Albæk, Mpindi Ekani, Vinderslev, Dal Hende – Wright, Jacobsen

Profilen:
SønderjyskE-lejren har ikke været meget for at fortælle, hvad der gjorde, at Haji Wright fik en kamp på tribunen i seneste runde. Riddersholm har kaldt det en disciplinær ting, og klubben har omtalt en episode ved en træning.

Uanset hvad er Wright tilbage, og han skal forsøge at komme ud af sine scoringsproblemer. Wright har ikke lavet mål i sine seneste seks Superliga-kampe og er altså faldet en hel del i frekvens siden kanonstarten på sæsonen.

Vidste du, at..:
Anders K. Jacobsen er den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes opgør mellem AaB og Sønderjyske med seks i alt. Tre for hver klub. Han husker nok især de to, han scorede i sommerens pokalfinale.

Dom:
Begge hold har brug for en succesoplevelse og ikke mindst for point i tabellen. Det bliver spændende at se, hvordan de forhold kommer til at påvirke kampens forløb.

Buddet herfra er, at det ikke giver en historisk god fodboldkamp. Kampen ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: