Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-talenter blandt de mest lovende i verden

En række af verdens mest lovende spillere fra årgang 2000 og opefter render rundt i den danske superliga og spiller for henholdsvis Brøndby IF, FC København og Vejle.

Det Internationale Center for Sportsstudier, CIES, har ud fra antallet af kampe siden 1. januar 2020 udarbejdet en liste over de mest lovende spillere rundt om i verden, der er født i år 2000 eller senere.

Og på listen over de mest lovende spillere født i 2001 finder vi en dansker på en flot 15. plads foran spillere som Manchester Citys Eric Garcia, der rygtes til FC Barcelona.

Det er Brøndbys 19-årige midtbanespiller Morten Frendrup, der siden 1. januar 2020 er noteret for 25 Superliga-kampe.

Øverst på listen finder man Arsenals venstreback Bukayo Saka, og lige efter ham kommer Manchester Uniteds komet Mason Greenwood.

Kigger man på listen over de mest lovende fra årgangen under, finder man blandt andet FC Københavns Mohammed Daramy, der indtager en flot 19. plads efter blandt andre de to Barcelona-talenter Ansu Fati og Pedri. Sidstnævnte indtager i øvrigt førstepladsen.

I Vejle har man i 17-årige Wahid Faghir også et kæmpetalent. Han indtager en imponerende 8. plads på listen over spillere, der er født i 2003 eller senere.

Tre pladser længere nede finder man en anden dansker, der som den eneste dansker på listen gør sig uden for dansk fodbold. Det er Maurits Kjaergaard, der til dagligt spiller for FC Lieferingen i den næstbedste østrigske række. 

CIES forsker i mange forskellige aspekter af fodbold. I denne artikel kan du blandt andet læse, hvilken Superligaklub, der afleverer mest bagud.