Video : Tipsbladet
VM

Svensk klub vil arbejde for VM-boykot

En svensk klub støtter nu også op om et boykot af VM i Qatar.

I de seneste uger har flere norske fodboldklubber opfordret Norges fodboldforbund til at boykotte VM i Qatar i 2022. Nu spreder sig bevægelsen sig.

Den svenske klub GAIS har besluttet sig for, at klubben skal arbejde for et boykot af slutrunden. Det skriver Fotbollskanalen og Göteborgs-Posten.

Det var klubbens medlemmer, der på et landsmøde mandag skulle tage stilling til, om de skulle arbejde for et boykot eller ej, og her var der overvældende støttet til forslaget. Godt 75 procent af medlemmerne stemte for, og det glæder Josef Gullholm, som stod bag forslaget.

- Det er selvfølgelig yderst glædeligt, at så mange medlemmer var enige med os. Især i betragtning af, at standarden på svenske fodboldklubbers årsmøde er at følge bestyrelsens linje. Men vi er ikke overraskede over, at GAIS-medlemmer står op for integriteten af ​​fodbold og for vores medmennesker, der døde for oliediktaturets PR-maskineri, fortæller Josef Gullholm til Göteborgs-Posten.

- Jeg tror, ​​det siger noget om, at vi GAIS’ere er vant til at gå vores egen vej, og at vi ikke er bange for at stikke snuden frem.

De mange opfordringer til boykot i de seneste uger er kommet i kølvandet på, at The Guardian har afsløret, at mere end 6500 gæstearbejdere er døde i forbindelse med forberedelserne af slutrunden.

GAIS stemte desuden også for, at de vil modsætte sig indføringen af VAR i svensk fodbold.

- Det er den følelse, som det er at opleve en fodboldkamp, ​​som vi ønskede at bevare. Tør jeg juble? Er der noget, der skal kontrolleres? Sjælen i fodbold risikerer at gå tabt med VAR, lyder det fra formand Jonas Andersson ifølge Göteborgs-Posten.

Læs mere om de danske Superliga-klubbers holdning til et eventuelt VM-boykot ved at trykke her.