Video : Tipsbladet
Superliga

Her offentliggøres programmet for SL-slutspillet

Kampprogrammet for slutspillet i Superligaen offentliggøres i næste uge, lyder det fra Divisionsforeningen.

Superliga-klubberne afvikler søndag sidste runde i Grundspillet, og så ved de 12 hold derefter, om de spiller med om det sjove eller ej.

Ligaen deles op i Mesterskabsspillet og Kvalifikationsspillet, og selv om det ikke allerede er på plads, hvilke klubber der er med hvor, er Divsionsforeningen i gang med at forberede kampprogrammet for slutspillet.

Dermed kan fans meget snart få kampprogrammet for de sidste runder i Superligaen. Og dermed også - hvis der bliver åbnet op for, at man kan komme på stadion igen - hvor og hvornår man i de kommende måneder kan se fodbold.

Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen, fortæller, at der allerede er nyt i næste uge, selv om slutspillet ikke indledes før den 5. april.

- Det bliver tirsdag (d. 23. marts) - det regner vi stærkt med, siger turneringschef Peter Ebbesen til tipsbladet.dk om en offentliggørelse af kampprogrammet for slutspillet:

- Vi har faktisk det meste klart allerede mandag, og så skal programudvalget godkende det. Det gæder både Mesterskabsspillet og Kvalifikationsspillet samt 1. division, hvor strukturen jo er den samme. Vi når dog ikke i mål mandag, fordi tv-tidspunkterne til de første x antal runder også skal forelægges for klubberne til godkendelse.

I sidste sæson, hvor slutspillet var rykket til om sommeren grundet pandemien, havde Divisionsforeningen allerede inden starten en skabelon til, hvordan slutspillet skulle starte. I Mesterskabsspillet blev det nummer seks mod nummer et, fem mod to og fire mod tre i første runde. 

Sådan kommer det ikke til at blive i år.

- Det gjorde vi undtagelsesvis, fordi der var så kort en overgang i sommer. Denne gang er der tre uger, inden slutspillet starter, og det er vel den længste periode, vi har haft. Vi har også valgt at justere datoplanen, så der ikke spilles i den første del af påsken, hvor der ellers var programsat en runde. Og det er, fordi der er landskampe lige inden påsken, siger turneringenschefen.

Og det er ikke den eneste ændring, der kommer i programplanlægningen denne gang. Tidligere har det været sådan, at de hold, der slutter et, to og tre i Grundspillet, også slutter på hjemmebane i slutspillet. Altså spiller sidste runde på egen bane. 

- Det er vi også gået væk fra, og det har vi informeret klubberne om for længe siden. Den binding vil vi ikke have. Vi kører ikke med nogen standard, for der er kun 10 spillerunder, og alle møder hinanden inden for de første fem runder og igen i de sidste fem. Da vi har som regel, at ingen hold skal have to udekampe eller to hjemmekampe i de sidste to runder, ville en femtedel af Mesterskabsspillets kampprogram reelt være fastlåst, hvis top tre fra Grundspillet skulle slutte hjemme, siger Peter Ebbesen.

Mens man kommer med hele programmet for slutspillet på tirsdag, kommer der kun tv-valg på en del af slutspillet tirsdag.

Brøndby IF har vundet Grundspillet i Superligaen - du kan læse optakten til klubbens søndagsmøde med AGF her.