Video : Tipsbladet
Premier League

Vestergaard om rygter om storklub: Et skulderklap

Den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard bliver nævnt som en af de stærkeste forsvarsspillere i Premier League. Både på statistik og blandt eksperters opfattelse.

Den danske midterforsvarer Jannik Vestergaard har været flyvende i denne sæson for Southampton, og på statistik-sitet Whoscored finder man ham da også som den dansker med den bedste bedømmelse i Premier League, hvor han også bliver set som en af de bedste forsvarsspillere i det hele taget.

Sådan noget er da også noget, som glæder Vestergaard selv, som slår fast overfor tipsbladet.dk, at det også passer godt med den opfattelse, han selv har.

- Det er da en meget sjov statistik, selv om det afgørende altid er holdets resultater. Gode stats vinder ikke kampe i sig selv, men de giver et billede af, at jeg har gjort det godt i en lang periode. At jeg gør noget rigtigt, og jeg er da glad for, at tallene afspejler det niveau, som jeg selv føler, jeg leverer, siger han og fortsætter:

- Faktisk føler jeg, at jeg har ligget stabilt på samme niveau - som den bedste udgave af mig selv - i over et år nu, for jeg sluttede også rigtigt godt i sidste sæson, lyder det fra Jannik Vestergaard.

Undervejs i løbet af denne sæson er han også kommet på forskellige udgaver af sæsonens hold - indtil videre. Blandt andet har den engelske landsholdslegende Alan Shearer den danske midterforsvarer på sit hold. Endvidere er det også blevet til en plads på Årets danske hold for 2020 kåret af Spillerforeningen.

Den opmærksomhed har da også sat ham i forbindelse med en klub som Tottenham, som senest har hentet Pierre Emile Højbjerg fra netop Southampton, men Vestergaard klapper dog alligevel hesten.

- Jeg kan kun sige, at det selvfølgelig altid er et skulderklap med historier om interesse fra andre store klubber, men lige nu har jeg kontrakt med Southampton, så det er ikke noget, jeg kan tale om. Jeg fokuserer på kampene i Premier League, på pokalsemifinalen på Wembley og nu de vigtige kampe med landsholdet, fastslår forsvarsprofilen.

Netop landsholdet venter nu med tre kampe mod Israel, Østrig og Moldova, og han påpeger, at det er vigtige kampe, ligesom EM også venter lige om hjørnet for et hold med stærke navne.

- Vores resultater taler for sig selv - og styrken i truppen er imponerende med mange spillere fra de bedste ligaer, hvor vi uge efter uge bliver matchet på højeste internationale niveau. Det kan virkelig blive et superspændende 2021 for det danske landshold og for alle danske fodboldfans, fortæller Vestergaard, som er klar til at tage den rolle, som Kasper Hjulmand giver ham på holdet.

Inden landsholdspausen blev det til en succesoplevelse i FA Cuppen for ham. Læs mere om det her.