Video : Tipsbladet
Superliga

Klubbosser revser politikerne: Skandaløs

Direktører for både Vejle Boldklub og FC København undrer sig over, at regeringen vil nedsætte en arbejdsgruppe til at lave et stykke arbejde, som klubber allerede har lavet.

Superliga-klubberne havde håbet, at de ville blive omfattet af næste fase af genåbningen af samfundet, men tirsdag stod de op til et hårdt slag i mellemgulvet. Der kommer ikke til at ske noget den næste måned.

Partierne bag den nye aftale om genåbning vil først nedsætte "en hurtigt-arbejdende ekspertgruppe", der i midten af april "skal komme med forslag til, hvordan de større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt."

De forslag eksisterer dog allerede, mener flere klubber. Dels den såkaldte Superliga-ordning, som var den, som sikrede tusindvis af tilskuere på stadion i sommer og det tidlige efterår; dels den nye SAFE Denmark 2.0-forsøgsordning, som omfatter blandt andre Divisionsforeningen, DBU, Dansk Erhverv og en række store festivaller.

Administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment, Lars Bo Jeppesen, undrer sig over politikernes valg.

- Vi er meget skuffede og forundrede over, hvorfor vi skal proppes ned i en syltekrukke igen. Nu vil man nedsætte en ny ekspertgruppe, der skal se på det, mens SSI har fastslået, at smitterisikoen ved Superliga-modellen er “lav”, siger han.

- Samtidig har vi gennem snart et år igen og igen fremvist vores planer og endda bevist dem i praksis som effektive med 46 kampe uden et eneste smittetilfælde, hvilket man også fra politisk side har rost.

- Nu står vi med følelsen af, at vi starter forfra og undrer os over, hvorfor den ekspertgruppe ikke kunne have påbegyndt det arbejde for længst, ikke mindst med henblik på, at der er en historisk EM-slutrunde på dansk grund om få måneder.

Han påpeger, at politikerne ikke kan undgå at have stiftet bekendtskab med fodboldens arbejde.

- Alle klubber, Divisionsforeningen og DBU har løbende leveret - opfordret og uopfordret - analyser, vurderinger og rapporter til partierne og diverse styrelser. Der er brugt millioner af kroner på at holde hånden under branchen og skabe løsninger, siger Parken-direktøren.

Også i Vejle sidder en direktør og undrer sig. Henrik Tønder skriver på Twitter:

- En ekspertgruppe skal nedsættes for at rådgive om hvornår vi kan få tilskuere på stadion!!! Kære venner - der er indraget eksperter og udarbejdet protokoller i lange baner for superligaen - skandaløs.

Det er i øjeblikket ikke tilladt at lukke tilskuere ind til fodboldkampe eller andre former for professionel idræt. 

Læs mere om den nye aftale om genåbning, og hvad den betyder for fodboldklubberne, i denne artikel.